Uszas_es_vizilabda_gyerekeknek

Úszás és vízilabda gyerekeknek

Budapesten elsőként a MOM Sport uszodája kapott 5 csillagos minősítést a Magyar Fürdőszövetségtől. A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai államtitkárságának jóváhagyásával odaítélt szakmai elismerés egyben Nemzeti Tanúsító Védjegy, ami a víz és a szolgáltatások kiváló minőségét garantálja. Ebbe beletartozik a medencék vízét környezetbarát módon csírátlanító UV-lámpák és a lehető legkisebb környezetterhelést okozó tisztítószerek használata, ami azt eredményezi, hogy jóval kisebb az esélye a szem- és bőrirritációk kialakulásának. Nem véletlen, hogy a szülők szívesen íratják be gyermekeiket a MOM Sport úszó- és vízilabda-tanfolyamaira.
Hétköznap délelőttönként a Buborék Úszóiskola szakemberei oktatják az óvodai és iskolai csoportokat, köztük a kötelező úszásra érkezőket. Délután a MOM Sport szervezésében zajlanak az órák, ezeken a tudásszintjüknek megfelelően osztják be a gyerekeket. A teljesen kezdők a vízhez szoktató, majd mély vízhez szoktató csoportokban barátkoznak a medencével, majd következik a hát- és sorrendben a gyors-, a mell-, legvégül a pillangóúszás megtanulása. Minden esetben a biztos tudás elérése a cél, ha ez megvan, jöhet a következő úszásnem.
A legjobbak, ha kedvük van hozzá, továbbléphetnek a versenyúszás felé. A 8–12 éves korosztályban a hegyvidéki diákok az országos ranglista élmezőnyéhez tartoznak.
A MOM Sportban működik a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület utánpótlásműhelye, amit dr. Merkely Béla professzor, a SOTE rektora alapított. Jelenleg több mint 120 gyerek jár az edzésekre. A SOTE–MOM Sport csapata a 2008-as korosztály budapesti bajnokságában már a tűzkeresztségen is átesett, a hegyvidéki pólósok nagyszerűen helytálltak a Ferencvárossal szemben.
Hatéves kortól várják az érdeklődőket vízilabdára, az edzéseken az úszástechnika javítására és az egyéni fejlesztésre is kiemelt figyelmet fordítanak a trénerek. A szakmai munkát irányító Merkely István elmondta, hogy nemrégiben elindult a Hegyvidéki Vízilabda Akadémia, amelynek különlegessége, hogy a délután kettőtől három óráig tartó edzés után a gyerekek fél ötig az uszodában maradnak, és az ott kialakított tanulószobában pedagógusok irányításával készülhetnek másnapi óráikra. A programban a 2009–2010 és korábban született fiúk, lányok vehetnek részt. A diákokat busz viszi a Kós, a Tamási, az Arany és a Zugligeti iskolából a MOM Sportba.

(-os)