PU_RGB

Tájékoztató kedvezményes „Parkolj és utazz!” parkolási-átszállási zóna kialakításáról

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének döntése értelmében 2018. november 1-jétől kialakításra kerül az ún. „Parkolj és utazz!” átszállási zóna, amellyel az önkormányzat kedvezményes parkolási lehetőséget kíván biztosítani a kerületi fizető parkolási övezeten kívül állandó kerületi lakcímmel rendelkező hegyvidéki polgárok számára. 

FIGYELEM!

Az átszállási zóna kedvezményes lehetőséget csak a parkolási övezeten kívül lakó

kerületi polgárok vehetik igénybe!

Az átszállási zóna kedvezménye – előzetes regisztrációt követően – az önkormányzat e-ügyintézési rendszerén keresztül (eugyintezes.hegyvidek.hu) vehető igénybe. A regisztráláshoz szükséges a személyes azonosítás, ezért egy alkalommal szükséges a polgármesteri hivatallal kapcsolatba lépni, amit soron kívül megtehet személyesen az ügyfélszolgálaton. Amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval, akkor a https://eugyintezes.hegyvidek.hu címen online regisztrálhat, ha a „Belépés” menüpontnál az Ügyfélkapu SSO lehetőséget választja.

A fenti regisztrációt követően az eugyintezes.hegyvidek.hu felületen, az új ügy indítása alatt az „Átszállási zóna” funkciót válassza, regisztrálja, vagy jelölje meg azt a forgalmi rendszámot, amellyel az átszállási zónát igénybe kívánja venni, és azt a bankkártyát, amelyen keresztül kiegyenlíti a naponta fizetendő rendszerhasználati díjat – amely a Budapest közigazgatási határain belül meghatározott két vonaljegy árának megfelelő összeg (700 Ft). A későbbiekben, szükség esetén, a fenti adatok módosíthatók, a napi használatot azonban jelentősen gyorsítja, egyszerűsíti, ha azokat nem a helyszínen kell rögzíteni.
A kártyaregisztrációkor történik egy egyszeri próbaterhelés 100 Ft értékben, amelyet a rendszer azonnal vissza is térít.

Az alábbi térkép és táblakép szemlélteti az átszállási zóna helyét, valamint a kezdetét és a végét jelző tábla képét. A helyszínre érve parkoljon le, amennyiben van szabad parkolóhely. A táblák a terület elejét és végét mutatják, azon belül nincs konkrét parkolóhely kijelölve, parkolásra a szabad helyek használhatók.

Okostelefon használatával, az eugyintezes.hegyvidek.hu felületen kiválasztva az „Átszállási zóna” funkciót, a napi rendszerhasználati díjat (700 Ft) meg kell fizetni.

Fenti eljárás naponta 8.00–18.00 óra között biztosít kedvezményes parkolást, 18.00 óra után az üzemidő végéig a helyszínre érvényes parkolási díjat meg kell fizetni.

A kedvezményes átszállási zóna igénybevételének további feltétele az, hogy az igénylőnek az önkormányzattal szemben várakozási díj- és pótdíj-, helyi adó vagy más jogcímen lejárt tartozása ne legyen.

Amennyiben további kérdései merülnek fel, kollégáink az alábbi telefonszámokon állnak rendelkezésre munkaidőben: +36/1-224-5900/5916, 5395, 5396 mellék. Az érintett lakók, közlekedők tapasztalataira is kíváncsiak vagyunk, kérjük, hogy az atszallasizona@hegyvidek.hu e-mail-címre küldjék el észrevételeiket, javaslataikat.
PU_RGB