Vidam_rejtvenyek_es_graffitik_a_jardakon2

Vidám rejtvények és graffitik a járdákon

A Hegyvidék is csatlakozott a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen elindított Gyermekbarát város programjához. Ennek célja közelebb hozni a gyerekekhez a főváros közterületeit, méghozzá úgy, hogy nemcsak izgalmasabbá teszi számukra a közlekedést, hanem emellett játékos formában bővíti az ismereteiket.
Az alapgondolat, hogy a fiatalok jelentős része gyalog megy óvodába, iskolába, edzésre, különórára, játszótérre, vagy akár a háziorvoshoz, fogorvoshoz. Ezeket a jellemzően 500-1000 méteres útvonalakat teszik izgalmasabbá a program keretében az úttestekre felfestett vidám feladványok.
Ezúttal a XII. kerület központja volt a „célterület”, ezért a Mackós Óvoda, a Süni Óvodák, a Németvölgyi Általános Iskola, valamint Margaréta és a Hollósy Simon utcai játszóterek közelében tűntek fel járdagraffitik. A Böszörményi út 13–15. előtt, a Királyhágó térnél a naprendszer bolygói, a Kiss János altábornagy utcában, a Margaréta játszótér bejáratánál „ugrálható” időmértékes vers, a Böszörményi út 20.-nál dínólábnyomok, míg a másik oldalon az óra és a perc megtanulását segítő ötletes rajz kaptak helyet. A Németvölgyi iskolánál, a Mackós Óvoda előtt egyedi szorzótáblás ugróiskola, valamivel lejjebb, a Németvölgyi út 31. szomszédságában számolós feladat szórakoztatja a gyerekeket.Vidam_rejtvenyek_es_graffitik_a_jardakon1Mivel a felfestések egymáshoz közel, sétatávolságra vannak, érdemes valamennyit akár többször is felkeresni. A rejtvények ugyanis nemcsak egyszer használatosak, hanem minden alkalommal megmozgatják a fantáziát.

M.