Kizoldult_az__Ada_utca

Kizöldült az Ada utca

Régi vágya teljesült az Ada utca alsó, meredek lejtős részén élőknek azzal, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat teljes egészében felújíttatta a rossz állapotú útszakaszt. Megújultak a szegélyek, a burkolat, a kapubehajtók, valamint új vízelvezetők épültek. A fejlesztést a környékbeliek képviseletében Raczkocki Gergely kezdeményezte, aki az útépítés végeztével vállalta, hogy szomszédjaival együtt növényekkel ülteti be az út melletti zöldsávot.
„Nagyon örülünk, hogy elkészült az útfelújítás! Most, hogy levonultak a munkagépek, a zöld területek közös gondozásával tovább szépíthetjük környezetünket. Az ültetéshez a Hegyvidéki Zöld Irodától kaptunk eszközöket, valamint virágot hozó, évelő növényeket, például cickafarkot, margarétát, orgonát, aranyesőt és jukkát” – mondta el lapunknak a közösségi kezdeményezések szervezésében különösen aktív lakó, aki ez irányú tevékenységéért tavaly a XII. kerület Közösségépítő Díját vehette át.
Raczkocki Gergely arról is beszélt, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat rendkívül készséges, több egyeztetés is történt, hogy a lakók igényeinek leginkább megfelelő megoldásokkal újulhasson meg az útszakasz. Hozzátette, hogy az Ada utca felső részének rekonstrukcióját is tervbe vette már az önkormányzat, ez azonban az egyik telken zajló építkezés miatt csak később valósul meg.

d.