Bankkartyaval_is_fizetheto_az_ovodai_etkezes_dija

Bankkártyával is fizethető az óvodai étkezés díja

A hegyvidéki óvodások szüleinek újabb kényelmi szolgáltatást biztosít a helyi önkormányzat: a menzakártyarendszerben november 1-jétől bankkártyával is kiegyenlíthető az étkezés térítési díja. Korábban csak a banki átutalás vagy a csoportos beszedés lehetőségét választhatták az érintett családok.

Az összes önkormányzati üzemeltetésű iskolai menzán 2015-ben, az óvodákban pedig 2016-ban vezették be a menzakártyarendszert, aminek a lényege, hogy a szülők internetes felületen, papíralapú nyomtatványok kitöltése nélkül intézhetik gyermekük számára az étkezések megrendelését és lemondását, valamint tájékozódhatnak a heti étlapról. A hegyvidek.e-menza.hu oldalon az étkezések akár egyedi időtartamra is egyszerűen megrendelhetők, továbbá hiányzás, betegség esetén könnyen és gyorsan lemondhatók az igénybevétel előtti napon délelőtt 9 óráig. A rendszer kezeli és tárolja a jóváírható kedvezményeket – a normatív vagy önkormányzati támogatásokat –, valamint az allergiával, ételintoleranciával kapcsolatos információkat.
Az iskolákban – ahol a bankkártyás fizetést már korábban lehetővé tették – nemcsak a rendelés, hanem a menzai kiszolgálás is gyorsabbá, pontosabbá vált a korszerű rendszer használatával, hiszen a konyhákon kihelyezett kártyaolvasók és táblagépek segítségével pillanatok alatt ellenőrizni lehet, ki milyen étkezésre fizetett be. A megrendelt étkezéseket a diákok az új típusú diákigazolványukkal vagy az e célra kiadott menzakártyákkal tudják igénybe venni.
A rendszer sok szempontból előnyös: egyszerre könnyíti meg a szülők és a diákok életét, s teszi egyszerűbbé és hatékonyabbá az óvodai, iskolai, önkormányzati dolgozók munkáját. Az étkeztető cég számára is kifejezetten hasznos, hiszen használatával mindig a pontos, aktuális rendelési adatok alapján tudja elkészíteni és kiszállítani az ételeket.

k.