Folytatódik az Aktív Hegyvidék program

A már megszokott változatos kínálattal folytatódik szeptemberben a XII. kerületben élők számára ingyenes sportolási lehetőséget biztosító Aktív Hegyvidék program. A legtöbb foglalkozásra nem szükséges előzetesen bejelentkezni – az egyik kivétel a heti kétszer látogatható Muditayoga, ahová telefonon vagy e-mailben kell helyet foglalni.
Minden vasárnap 8.00–12.30-ig ingyen úszhatnak a kerületiek a Testnevelési Egyetem uszodájában. A kímélő tornán tartásjavító mozgásokat lehet elsajátítani, az órák különösen ajánlottak a mozgásszervi problémákkal, ízületi gyulladásokkal küszködőknek. Az intenzívebb mozgásformákat kedvelők a súlyzós gyakorlatokkal gazdagított aerobikot és a pörgős, táncos zumbát választhatják. A városmajori parkban megtartott nordic walking-edzés tehermentesíti az ízületeket, miközben az izmok kilencven százalékát átmozgatja, ráadásul zsírégetésre is alkalmas, így nagyszerű kiegészítője a fogyókúráknak.
Továbbra is lehet szervezett formában túrázni. A résztvevők a hétvégéken bebarangolhatják a hegyvidéki területeket, kirándulhatnak a Pilisben, a Börzsönyben, a Mátrában.
Az iskoláskorú gyerekeknek sokkal több lehetőséget kellene biztosítani a nem sportághoz kötött, szabadidős jellegűt sporttevékenységhez – ez a célja a kifejezetten alsós diákoknak meghirdetett Hegyvidéki Sportmixnek. A kicsik minden alkalommal egy adott sportágra fókuszálva, a teljesítménykényszer keserű terhe nélkül élvezhetik a mozgás örömét.

(m.)


További információk a programokról a http://hegyvideksport.hu/aktiv-hegyvidek internetes oldalon és lapunkban olvashatók.