Tehetseges_fiatalok_muveszei_kepzese

Tehetséges fiatalok művészeti képzése

A Budai Rajziskola XII. kerületi diákok számára pályázatot hirdetett kedvezményes alapfokú művészetoktatásban való részvételre a 2018–2019-es tanévre. A pályázat évenkénti kiírására az iskola fenntartója, a Vizuális Kultúráért Alapítvány 2001-ben indított támogatási programja alapján kerülhet sor, a mostani volt a tizennyolcadik alkalom. A támogatás lehetővé teszi, hogy a kerületben lakó vagy tanuló tehetséges gyerekek, fiatalok kedvezményes művészeti képzésben részesüljenek a Budai Rajziskolában. (A kedvezmény mértéke a választott tanfolyam önköltségének átlagosan 80%-a.)
A résztvevők az Alkotás utcai iskolában kiváló művésztanárok vezetésével ismerkedhetnek a képző- és iparművészet különböző területeivel, a rajzolás és festés alapjaival. Ez a személyiség fejlesztésén keresztül sok más tanulmányi területen segíti a gyerekek, fiatalok továbbhaladását.
A Vizuális Kultúráért Alapítvány és a Budai Rajziskola pályázati bizottsága a 2018–2019-es tanévben is arra törekedett, hogy a tehetségek segítése és a családi-szociális szempontok egyaránt érvényesüljenek döntésében. A támogatást a különböző korosztályi kategóriákban húszan nyerték el, és kezdhetik meg a képzést szeptemberben.
A pályázat nyertesei: Albert Lilla (10 éves), Asperján Márton (12), Bernáth Anna Róza (11), Bernáth Júlia Sára (9), Cselényi Laura Judith (17), Horváth Réka (19), Kiss Zsófia Fruzsina (14), Machács Nóra (7), Mester Emese Gyöngy (11), Moldován Mira (9), Németh Hédi (11), Németh Lilla (13), Rácz Zsófia (7), Sólyom Sára (19), Szabó Hanna Júlia (14), Szűts Lili (13), Tóth Viktória Adrienn (16), Vajda-Kiss Emma (9), Vajda Sára (13), Várnay Anna Zsófia (14).

Budai Rajziskola – XII., Alkotás utca 45. Web: www.budairajziskola.hu.