Aktiv_Hegyvidek_-_mar_pingpongozni_is_lehet

Aktív Hegyvidék: már pingpongozni is lehet

Tizenöt évvel ezelőtt indult el az önkormányzati támogatással működő Aktív Hegyvidék program, amely ingyenes sportolási lehetőséget kínál a XII. kerületben élőknek – az eddigi sportágak mellett márciustól immár az asztaliteniszt is. Nemcsak a helyszíneket, hanem a mozgáshoz szükséges eszközöket is biztosítják a szervezők, a résztvevőknek csupán a saját sportfelszerelésüket kell magukkal vinni, valamint a XII. kerületi lakcímkártyájukat, azzal ugyanis valamennyi szolgáltatást ingyenesen igénybe lehet venni.
Különösen népszerű a Normafa, a Városmajor és a Gesztenyés kert Futóklub, ezeket a hölgyek és a férfiak is szívesen látogatják. Inkább a nőket mozgatja meg az aerobik, a kímélő torna, a jóga, a Nia és a zumba, ezeken a foglalkozásokon folyamatosan szinte telt ház van.
A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. igyekszik még jobban bevonni a programba a férfiakat és a családokat, ezért tavaly év végén kérdőíves közvélemény-kutatást végzett a hegyvidékiek körében. Arra volt kíváncsi, hogy az itt élők mivel elégedettek, min változtatnának, és hogyan alakítanák az Aktív Hegyvidék kínálatát.
Több mint ötszázan válaszoltak a kérdésekre. Sok észrevétel, javaslat érkezett a többi között arról is, hogy milyen új sportágat látnának szívesen a programban a mozogni vágyók. A pingpong az elsők között szerepelt, ezért akik ezt írták, minden bizonnyal örömmel fogadják a hírt: mostantól a Városmajor utca 29. szám alatti uszoda tornacsarnokában űzhetik kedvenc sportágukat.
Első alkalommal március 9-én, szombaton 10 órakor lesz lehetőség pingpongozni. Az igények felmérése érdekében kizárólag ebben a hónapban heti két időpont áll majd rendelkezésre: hétfőnként 17.30–18.30-ig, szombatonként 10–11 óráig. Áprilistól a népszerűbb időpont marad az órarendben.
A helyszínen szakképzett edző segíti a kezdőket és a már haladó játékosokat. A sportközpont vadonatúj asztalokat és ütőket biztosít az érdeklődőknek.

-os