Dijat_kapott_a_legjobb_fodraszat

Díjat kapott a legjobb fodrászat

Harmincegy fodrászszalon vett részt az önkormányzat által meghirdetett „A Hegyvidék legjobbjai” elnevezésű program legutóbbi szavazásán, amelyen közel ezren adták le voksukat kedvenc üzletükre. Végül – 227 szavazattal – a Hajnóczy József utca 21. szám alatt működő Old Time Hair Fodrászat végzett az első helyen.

„A fodrászatok is közösségteremtő helyek, amikhez érzelmi kapcsolatok is kötnek bennünket. Nemcsak a fodrász személyéhez kötődhetnünk, hanem a többi vendéghez, egymáshoz. Az otthonos, barátságos hétköznapokhoz ez is hozzátartozik” – mondta Pokorni Zoltán polgármester abból az alkalomból, hogy Száva Péternek, az Old Time Hair vezetőjének átadta a Legjobb Hegyvidéki Fodrászüzlet címmel járó oklevelet, valamint egy emblémát, ami a bejárati ajtón elhelyezve hirdetheti mostantól a kerületi szavazáson szerzett dicsőséget.
Száva Péter két évvel ezelőtt nyitotta meg saját üzletét a Hajnóczy József utcában. Korábban a város más részeiben dolgozott alkalmazottként, viszont sokáig itt, a Hegyvidéken élt.
„Eredetileg asztalosnak tanultam, majd egy fodrászüzlet vezetőjének javaslatára végeztem el a fodrászképzést” – mesélt magáról az üzletvezető, aki már régóta frizurákkal dolgozik, ám azért időnként az első szakmájában szerzett tapasztalatait is kamatoztatni tudja. Fodrászatát ugyanis az interneten fellelt míves bútorokkal rendezte be, és saját maga végzi el a szükséges javításokat.
A klasszikus polgári lakásra emlékeztető miliőt kedvelik a vendégei, akik egy fodrászpultként funkcionáló régi toalettszekrény méretes tükreiben figyelhetik, hogyan készül a frizurájuk. Az otthonos hangulat nemcsak az idősebbeknek tetszik, fiatalok is szívesen térnek be a különleges helyre.
„Nagyon változatos a vendégkör, fiúk és lányok, férfiak és nők egyaránt jönnek, a legkisebbektől a legidősebbekig” – mondta Száva Péter. Hozzátette, hogy vannak „beeső” kuncsaftjai, az újak közül azonban a legtöbben mások ajánlására érkeznek, amit munkája legfontosabb elismerésének tart. Ezért is rendkívül büszke a Hegyvidék Legjobb Fodrászüzlete címre, amely azt igazolja, hogy vendégei elégedetten távoznak tőle.

sz.