Hegyvideki_versenyzoe_az_ev_tajfuto-teljesitmenye

Hegyvidéki versenyzőé az év tájfutó-teljesítménye

Gárdonyi Csilla, a Hegyvidék SE MOM tájfutója tavaly megnyerte a Bulgáriában rendezett junior-Európa-bajnokság sprintszámát, majd alig tíz nappal később Kecskeméten megszerezte Magyarország első női junior-világbajnoki címét. Akkor lapunknak egyebek mellett arról is beszélt, hogy nagyon büszke a győzelemre, hiszen már kiskora óta világbajnok akart lenni. Valóra vált tehát az álma, amit szeretne minél többször megismételni – egyelőre az ifjúsági és junior-világversenyeken, aztán később talán a felnőttek között is.
A hegyvidéki sportoló eredményeire külföldön is felfigyeltek, nem véletlen, hogy a WorldofO „Az Év Tájfutó-teljesítménye” szavazásán is történelmet írt. A nemzetközi tájfutószaklap által meghirdetett voksoláson ugyanis a magyarok közül elsőként került be a legjobb nyolc jelölt közé, sőt, meg is nyerte a díjat. Méghozzá impozáns arányban: a 60 országból érkező több mint 5500 szavazat 23 százalékát kapta meg.
Gárdonyi Csilla igazi sztárokat utasított maga mögé, a második a Franciaország első női világbajnoki érmét szerző Isia Basset, míg a harmadik a svéd világbajnok, Tove Alexandersson lett. A férfiak között a török Ahmet Kazmac győzött, a sprintszám junior-világbajnoka, a német Colin Kolbe a második, az Új-Zéland első világbajnoki érmével büszkélkedő Tim Robertson pedig a harmadik helyen végzett.

m.