Scottie_Go

Scottie Go!

Programozni tanulnak, tapasztalatokat szereznek a mesterséges intelligenciáról, megismerkednek az internet biztonságos használatával és az informatikai kutatás-fejlesztés legújabb eredményeivel, mindezt ráadásul tantervi keretek között tehetik meg a Németvölgyi Általános Iskola diákjai. Az informatikaoktatás részeként a gyerekek az elsők között találkozhattak a Scottie Go! nevű interaktív programozó játék iskolai változatával, amelyből az első darabok – a Közép-Budai Tankerületi Központ jóvoltából – még a tanév elején kerültek az iskolához.
Nemrégiben a FirstMed Kft. további három játékkal ajándékozta meg a németvölgyiseket, akik így még jobban elmélyülhetnek a robotika és az ehhez kapcsolódó kódolás világában. Az ünnepélyes átadón Dimanopulosz Andrea iskolaigazgató elmondta, hogy szívesen választják az innovatív módszereket és eszközöket az oktatás során. Ezt a szemléletet tükrözi a Scottie Go!, amely nagy segítség a programozás alapjainak elsajátításához.
Az iskola falai közt nem lehet mobiltelefont és tabletet használni, vannak azonban kivételek – mint a Raabe-Klett kiadó hibrid játéka, ami a klasszikus társasozás elemeit ötvözi egy mobileszköz sokoldalúságával. Scottie, a kis robot azért járja a végtelen univerzumot, hogy a gyerekeket megtanítsa a robotika és a programozás nyelvére. A közel száz elérhető feladatot egy papíralapú felületen, a szükséges kódok megadásával, kooperatív csapatmunka keretében lehet megoldani. Ezt olvassa be a mobiltelefon vagy tablet, amelynek képernyőjén megjelenik a teljesített feladat.
A játék fejleszti az analitikus gondolkodásmódot, hozzájárul az algoritmusok megértéséhez, megmutatja, hogyan lehet összetett problémákat megoldani és csapatban dolgozni. Ami pedig legalább ennyire fontos, rávezeti a fiatalokat arra, hogy a digitális technológia nemcsak szórakozásra, hanem szórakozva tanulásra is kiválóan használható.

mm.