Szorakoztat_es_tanit_a_Kifli

Szórakoztat és tanít a Kifli

Lemezbemutató koncertet tart a Kifli zenekar a Virányosi Közösségi Házban január 26-án 16 órától. A Kiflihajó című, a napokban megjelenő albumon többek között Zelk Zoltán, Kiss-Péterffy Márta és Födő Tamás versei szerepelnek, és a teljes lemezanyag elhangzik majd itt.
A Kifli 2018-ban jött létre, a tagok korábban hosszú évekig közösen zenéltek a gyerekek körében igen népszerű Alma együttesben. A zenészek gyökeresen eltérő zenei világból érkeztek, mégis összeszokott csapattá és barátokká váltak, s ezt immár a Kifliben igyekeznek bizonyítani. Kialakítottak egy olyan hangzásvilágot, ami kiválóan ötvözi a modern stílusokat a hagyományos hangszerekkel és a világzenei motívumokkal.
A zenekar tagjai: Körmendy Dávid (ének, beatbox, ütőhangszerek) – őt sokan az Anna and the Barbiesból ismerik, de rendre megmutatja színészi képességeit is gyermek- és ifjúsági előadásokban; Maroevich Zsolt (brácsa, cselló, basszusgitár, vokál) – korábban a Magyar Állami Operaház zenekarában és az After Cryingban is megfordult, sőt a DJ-világ sem ismeretlen előtte; Szabó Tibor (pengetős hangszerek) – latin, jazz és rock and roll műfajban is kipróbálta már magát, nemcsak kiváló zenész, hanem profi hangmérnök is, számos hazai előadó lemezeinek felvételeit jegyzi, közreműködőként is; Székely Zoltán (fúvós hangszerek) – erős népzenei és néptáncos háttérrel érkezett a zenekarba, népi fafúvós hangszereken ízt ad a különféle zenei stílusokban megszólaló összeállításoknak.
A bemutatkozó lemez elkészítése után az idén sem pihen a Kifli. Tavasszal Leslie-vel közösen Holvoltholnemország címmel meselemezt jelentet meg, amelyen neves zenészek, énekesek is szerepelnek. Augusztusban kerül a mozikba Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatának újabb 17 epizódja, ennek zenei aláfestését, a korábbi részekhez hasonlóan, a Kifli zenészei készítik. Ősszel kimondottan téli tematikájú, ünnepi lemezt ad ki az együttes, míg 2020 tavaszán újabb Kifli-album várható, amelyen a korábban már említett költők mellett Gazdag Erzsi, Nemes-Nagy Ágnes, Petőcz András versei is feltűnnek majd.
A Kifli elsődleges célja a minőségi kultúra közvetítése. A zenekar ars poeticája szerint igényes szövegválasztással és jó muzsikával egyszerre lehet szórakoztatni és tanítani. Minderről a hegyvidéki közönség is meggyőződhet nemsokára.
A koncertre előzetes jelentkezés szükséges! Telefonszám: 200-8713. Cím: XII., Szarvas Gábor út 8/c. Belépődíj: 1200 Ft/fő.