Telthaz_a_nezoteren_es_a_medenceben_is

Telt ház a nézőtéren és a medencében is

Teljesen megtelt a tribün a MOM Sport úszótanfolyamaira járó gyerekeknek meghirdetett évzáró versenyen, közel ötszázan szurkoltak az úszópalántáknak. Nemcsak a nézők, hanem a résztvevők száma is a csúcsot ostromolta, majdnem kétszázan teljesítették a különböző távokat. A nagyobbak a 25 méteres medencében, míg a kicsik a kincskereső játék során mutatták be, milyen jó barátságban vannak a vízzel.
A futamokon a 25 méteres táv mellett 50 méteren is versenyeztek a gyerekek, a sportággal csak rövidebb ideje foglalkozók hát- és gyors-, a haladók mell- és pillangóúszásban is rajthoz álltak. Különösen nagy sikert aratott az óvodások hason és háton bemutatott lábtempós úszása, valamint az ilyenkor elmaradhatatlan váltó, amiben az oktatók és a szülők is szerepet kaptak. Csorba Gyöngyvér oktató, a program egyik szervezője elmondta, hogy ebben a sorrendben tanítják a gyerekeket, így a verseny egyfajta felmérése a pillanatnyi tudásszintnek.
„Ilyenkor mindig jó a hangulat, s bár mindenki szeretne győzni, még sincs eredménykényszer, a fiatalok felszabadultan úszhatnak. Az edzők és a szülők pedig pontos képet kapnak arról, hol is tartanak a gyerekek” – tette hozzá. A versenyen a teljesítményt díjazták a szervezők, ezért mindenkinek járt az ajándékcsomag, míg számonként és korcsoportonként az első három helyezett érmet is kapott.
A MOM Sportban, a Buborék Úszóiskolában délelőtt az óvodai és iskolai csoportokat, valamint a kötelező oktatásra érkező második évfolyamosokat fogadják, délután pedig a MOM Sport szervezésében az összes tudásszinten zajlanak a foglalkozások. Ebbe a babaúszástól a felnőtteknek szóló tanfolyamokig az úszásoktatás teljes palettája beletartozik. Januárban ismét megkezdődtek a foglalkozások, hétköznap 16–19 óráig, szombaton és vasárnap délelőtt lehet úszni tanulni.
Bencze András arról beszélt, hogy valamennyi tudásszinten elkezdhetők a tanfolyamok. Lehetőség van versenyezni is, jelenleg országos szinten a 150 egyesületből a MOM Sporté a legjobb 50 között van.
„Tavaly hét úszónk a saját korosztályában bekerült a legjobb öt közé az országos ranglistán, versenyzőink az év folyamán közel száz érmet szereztek. Egy új úszóiskolától, mint a MOM Sport, ez igazán kiváló teljesítmény” – emelte ki a vízilabdásokat is edző tréner, aki elmondta, hogy növendékeik közül többen már az élsportra felkészítő Jövő SC-ben bontogatják szárnyaikat.
Egyre jobb eredmények születnek vízilabdában is, a felsőházban érdekelt MOM Sport Ybl 2007-es korosztályú csapata a múlt évben a többi között begyűjtötte a Fradi és a Honvéd skalpját is. Merkely István irányításával a Budapesti Baby Bajnokságban vitézkedik a MOM Sport–SOTE utánpótláscsapata. Bár az eredményesség másodlagos, az mindenképpen említésre méltó, hogy a 2008-as korosztály nemrégiben legyőzte a Honvédot. Az utánpótlásműhely folyamatosan várja a 2009–2010-es születésű gyerekeket, akik ősztől akár bajnoki meccseket is játszhatnak.

(-ály)