Tűzvédelem Pompival

Évente több száz gyermeket visznek kórházba égési sérülésekkel, a legkisebbeknél a halálos kimenetelű balesetek között az égés áll a harmadik helyen. Ezért különösen fontos, hogy minél többen tisztában legyenek a tűz veszélyeivel. Ebben segít az a kétkötetes mesekönyv, amiből az önkormányzati intézményekben tűz- és munkavédelmi feladatokat ellátó Fireeng Kft. száz példányt ajánlott fel a hegyvidéki óvodáknak.
Az oktatókönyv főszereplője Janka és Ottó, akik kalandjaik során folyton bajba kerülnek, de Pompi, a kis tűzoltómanó mindannyiszor ott terem, és megmenti őket. Közben a lány és a fiú mindent megtud a különböző tüzekről, azok megelőzési lehetőségeiről, a tűzveszélyes eszközökről, például a gyufáról, a tűzhelyről vagy a csillagszóróról, továbbá arról is, mi a teendő, ha kigyullad valami a környezetünkben. Mindezt játékos formában, színezéssel és különböző feladatok elvégzésével gyorsan megtanulhatják a gyerekek.
Az ünnepélyes könyvátadón Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, a tűzzel kapcsolatos ismereteket nem lehet elég korán elsajátítani, hiszen a kicsik bármikor olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy hasznát vehetik tudásuknak. Elég arra gondolni, hogy akár csak egy felboruló gyertya is pillanatok alatt mekkora bajt okozhat.
A könyveket megálmodó Csepregi Csilla majd’ két évtizeden át dolgozott hivatásos tűzoltóként és tűzvizsgálóként, ami garanciát jelent a történetek szakmai hátterére – mondta Decsi György, az adományozó cég munkatársa, aki szerint a mese elősegíti a tűzvédelmi tudatosság mielőbbi kialakulását. Jók a tapasztalatok, a gyerekek gyorsan megértik a történetek tanulságait, és ezeket alkalmazni is tudják.
A www.pompimese.hu honlapon további érdekességek, játékok, letölthető kifestők és egyéb meglepetések várják a fiatalokat, érdemes felkeresni az internetes oldalt.

m.