Nuansznyi_lazulas_a_Barabas_Villaban

Nüansznyi lazulás a Barabás Villában

Új közösségi tér nyílt a Barabás Villában Nuance lunch&bar néven az év elején. A díszes kertre és a Városmajor utcára néző hangulatos vendéglátóhely mindazokat várja, akik a kulturális intézmény programjai után leülnének még egy kicsit kávézni, beszélgetni.
Természetesen nem csak a rendezvényekre érkezők előtt áll nyitva a hely: aki a környéken lakik, dolgozik, vagy csak arra jár, kedve szerint betérhet egy italra, vagy egy szendvicsre, baráti, vagy üzleti találkozóra. A főként francia receptekkel dolgozó konyha meleg ételeket is kínál, így a különleges falatokra vágyóknak ebédidőben is érdemes felkeresniük a villát.
A Nuance francia pékárui ismerősek lehetnek mindazoknak, akik már jártak a „Legjobb hegyvidéki pékség” díjat két évvel ezelőtt elnyerő Városmajor utcai Daily Pékségben. Nem véletlenül, hiszen a pékség üzemeltetője vette át a villa korábbi kávézóját, és azonos receptúra szerint készíti a kenyereket, baggeteket, croissantokat.
„Sokan még mindig azt hiszik, hogy a Barabás Villa egy zárt rendezvényhelyszín, ahol csak esküvőket tartanak, holott számtalan program várja az érdeklődőket, a galériában időszakos kiállításokat rendeznek, és a kert is közösségi térként használható. A rendezvényszervezőkkel együttműködve azon dolgozunk, hogy a Nuance is része legyen az intézmény életének, újabb programokkal vonzva a Hegyvidéken élőket” – mondta Tomka Rita, a hely vezetője.
A Nuance-ban havi rendszerességgel süteménydekoráló foglalkozásokat tartanak gyerekeknek, tervezik továbbá, hogy családi témákról – például a munka és a magánélet egyensúlyáról, vagy a kamaszkori nehézségekről – pszichológus, fejlesztő pedagógus beszélget majd szülőkkel. Tervezett borkóstolóikon pedig neves borászok közreműködésével ismerhetjük meg egy-egy tájegység legjobb nedűit.

sz.

 

A Nuance lunch&bar nyitvatartása: keddtől péntekig 11.30–19.00 (foglalásos rendszerben reggel is nyitva), szombaton 9.00–16.00, vasárnap 9.00–13.00 óráig. Web: facebook.com/nuancelunchandbar