Szusszanosarok_es_konyvkiarusitas

Szusszanósarok és könyvkiárusítás

Együttműködés, kommunikáció, kritikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitás és innováció – a többi között ezeket a kompetenciákat fejleszti a PROMISchool PROject MindSet In Schools – PROjektet Minden Iskolában program. Ennek szeptember óta aktív részesei a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium 12/a osztályába járó diákok is.
A tanulók külső szakértők támogatásával öt kisebb csoportot alakítottak. Ezt követte a témaválasztás, aminek az volt a feltétele, hogy valamilyen módon kötődjön az iskolai tevékenységekhez. Ezeket a saját projekteket valósítják meg a fiatalok, megismerve közben a projektmenedzsment alapjait és legfontosabb módszereit, amikre egyre nagyobb szükség van a munkahelyeken és a mindennapi életben.
Már elkészültek az iskolaújság mintapéldányai, valamint azok az ötletes pihenőpontok, amik egyben az iskolai közösség építését is szolgálják. Ilyen a fotelekkel felszerelt szusszanósarok, amelyet cserepes növényekkel, könyvespolccal, lámpákkal tettek barátságosabbá, továbbá a folyosó végére álmodott pingpongövezet. A program adta az ötletet a diákönkormányzatnak, hogy egy teázónak is alkalmas DÖK-szobát alakítsanak ki az emeleten.
Közben folyamatban van a könyvtár modernizálása, aminek részeként – a PROMISchool PROject továbbgondolásaként – bővül a közösségi tér. Az újragondolt berendezés és a polcok áthelyezése által felszabaduló helyen a tervek szerint multimédiás eszközökkel, kényelmes fotelekkel ellátott agora létesül majd, ahol akár előadásokat, prezentációkat is lehet rendezni.
A feleslegessé váló több tízezer kötetet az iskola kiárusítja, a bevételt a könyvtár fejlesztésére fordítja. A könyvbörze február 13–14–15-én 16.00–19.45-ig tart az épület egykori kápolnájában.

M.