Ujdonsagok_az_Aktiv_Hegyvidek_programban1

Újdonságok az Aktív Hegyvidék programban

Hetente legalább öt napot sportoljunk, vagy mozogjunk intenzíven! A legjobb, ha alkalmanként fél órát szánunk erre, esetleg két részletben teljesítjük a penzumot – ajánlják az orvosok, akik nem győzik hangsúlyozni a mindennapos mozgás egészségvédő hatásait.

Az Aktív Hegyvidék program segít mindebben, ingyenes és változatos sportolási lehetőségeket kínál a XII. kerületben élőknek. Tavaly nyolc sportág – futás, aerobik/kímélő torna, Nia, zumba, úszás, túra, nordic walking, jóga – szerepelt a kínálatban. A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. alsó tagozatos iskolásoknak rendezi meg a Sportmixet, amelyen minden alkalommal más játékot próbálhatnak ki a résztvevők. Dinamikusan fejlődnek a futáshoz kapcsolódó szolgáltatások, a már meglévő Normafa és Városmajori Futóklub mellett novemberben elindult a Gesztenyés kerti is, így már egész évben szabadtéren lehet edzeni.
Az ősz végétől tél végéig működő Gesztenyés kert Futóklub tagjai számos extraszolgáltatást vehetnek igénybe: futás után, levezetésként, lehetőségük van úszni és szaunázni a programmal együttműködő MOM Sportban, ingyen. Akik kocsival érkeznek, három órán át díjmentesen használhatják a Jagelló úti parkolót.
Az idén több újdonság várható az Aktív Hegyvidék programban. A Sportmix naptárába bekerült a ZumbaKids®, a lábtoll-labda és -tenisz. A foglalkozások időpontja változatlan: péntek 15.30–16.30.Ujdonsagok_az_Aktiv_Hegyvidek_programban2Tavaly év végén kérdőíves felmérés készült az Aktív Hegyvidék látogatóinak körében, amelyből kiderült, hogy a foglalkozások többségét nők látogatják. A legidősebb résztvevő 82 évesen is rendszeresen jár zumbázni és aerobikozni. A válaszok alapján bővül a program kínálata: a legfontosabb az asztalitenisz bevezetése lesz, amivel a szervezők kimondottan a férfiaknak szeretnének kedvet csinálni a rendszeres sportoláshoz. A tervek szerint márciustól heti kétszer, egy hétköznapi és egy hétvégi időpontban lehet majd pingpongozni a városmajori uszoda tornatermében.
Szintén újdonság, hogy a korábbi évekkel ellentétben nyáron is lehet majd aerobik- és kímélőtorna-foglalkozásokra járni. Ezeken kívül a megszokott futóklubok várják a legforróbb hónapokban a sportolni vágyókat: keddenként a Városmajorban, csütörtökön a Normafán.

M.