TeSzedd_a_hegyen

TeSzedd a hegyen

Környezetünk és különösen a zöld területek védelmére, a felelős, környezettudatos gondolkodás fontosságára hívja fel a figyelmet az idén már nyolcadik alkalommal meghirdetett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium példamutatásra biztató felhívásához ebben az esztendőben is csatlakozott a Hegyvidéki Önkormányzat.
A polgármesteri hivatal munkatársai, a Zugligeti Általános Iskola diákjaival és lelkes kerületi polgárokkal kiegészülve, ezúttal a Harang-völgyben takarítottak. A biztonságos munkához szükséges eszközöket, kesztyűket, gyorskötözőket és a program nevével ellátott zsákokat a minisztérium biztosította, míg a frissítőkről és a harapnivalókról az önkormányzat gondoskodott. Közel ötven hulladékkal megtöltött műanyag zsák gyűlt össze, a takarítás végeztével ezeket az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szállította el.
Az idei akció is azt bizonyítja, hogy érdemes időről időre hasonlókat szervezni, mert a kevésbé frekventált, eldugottabb erdős részeken, bizony, előfordulhatnak szemetes részek. A tapasztalatok szerint a korábban gyakorinak számító illegális sittlerakás szinte teljesen megszűnt – ebben a közterületi kamerák és a Hegyvidéki Rendészet járőrözése is sokat segít –, és a kirándulók is egyre inkább betartják a szabályokat.
A TeSzedd!-del nem ért véget az idei takarítások sora, hiszen a Hegyvidéki Zöld Iroda, valamint a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény a saját programjai mellett továbbra is támogatja az ilyen célú közösségi kezdeményezéseket. Legközelebb, a környéken élők kérésére, a Zsigmond Vilmos utca végén található zöld sáv rendbetétele következik. Ehhez az önkormányzat a takarítóeszközök biztosításával és az összegyűjtött hulladék elszállításával járul hozzá.

M.