Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Önkormányzati segítség a tűzoltóknak

Minden évben ötmillió forinttal támogatja 2016 óta a Hegyvidéki Önkormányzat a hetven tűzoltót foglalkoztató és a XII. kerület biztonsága felett is őrködő II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot. Ebből kétmillió forintot jutalmazásra fordítanak, a fennmaradó összegből különböző fejlesztéseket valósítanak meg.
A múlt év végén több mint 40 négyzetméteresre bővült a korábban alig feleakkora edzőszoba. Az állomány tagjai saját kezűleg végezték el az ezzel járó munkákat, egyedül a villanyszerelést bízták külső vállalkozóra. Teljesen megújították a gépparkot, a többi között hipernyújtót, futópadot, bicepsz- és háterősítő gépeket vásároltak, valamint lecserélték a pihenőhelyiség foteljeit.Onkormanyzati_segitseg_a_tuzoltoknakA tűzoltó-parancsnokságot irányító Sebők Péter a helyiség és az új gépek átadásán elmondta, biztos abban, hogy az így elkészülő edzőteremre még jobban vigyáznak majd a tűzoltók. Ez utóbbit egy oktatásból vett példával erősítette meg Pokorni Zoltán polgármester, aki Váczi János polgármesteri főtanácsadóval együtt vett részt a kis ünnepségen. Mint mondta, azok az iskolai osztálytermek, amelyek a szülők együttműködésével újulnak meg, hosszabb ideig maradnak szépek. „Jól felfogott érdeke mindnyájunknak, hogy a kivonuló tűzoltók kiváló fizikai állapotban legyenek. Ehhez járul hozzá a konditerem” – tette hozzá a polgármester.
Varga Ferenc dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója arra emlékeztetett, hogy a Hegyvidéki önkormányzat hozzájárulásával szépen fejlődik a tűzoltó-parancsnokság az utóbbi években. Egyebek mellett megvalósult a tetőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a klimatizálás, megszépültek a legénységi öltözők, elkészült a szertár padozata, és megújult a fűtési rendszer is.

M.