Mikrobusz_szallitja_az_idos_embereket

Mikrobusz szállítja az idős embereket

Új szolgáltatást indított el a Hegyvidéki Önkormányzat. Mostantól a Hegyvidéki Szociális Központon keresztül, útvonalanként egy irányba, mindössze 500 forintért rendelhetnek személyszállítást a nehezen mozgó idős emberek. Az oda-vissza útra harmincperces várakozással is csupán 1500 forintot kell fizetni.

A kifejezetten erre a célra vásárolt és átalakított vadonatúj mikrobusz kulcsait Pokorni Zoltántól vette át a Hegyvidéki Szociális Központ vezetője, Druskóczi Tünde. Mint a polgármester elmondta, az utóbbi időben egyre többen jelezték, hogy szükségük lenne segítségre, kísérőre, amikor orvoshoz mennek, ügyeiket intézik, vagy egy XII. kerületi rendezvényre jutnának el. Ezért az önkormányzat úgy határozott, hogy támogatja a Hegyvidéki Szociális Központ javaslatát, és megvásárolja a személyszállításhoz szükséges gépjárművet.

„A szolgáltatás kifejezetten azokat az idős és rendszerint már nehezen mozgó hegyvidékieket szolgálja ki, akik állapotukból adódóan nem tudják igénybe venni a tömegközlekedést. Sokaknak a taxi drága, vagy azért nem használják, mert a személyautók túl alacsonyak a biztonságos ki- és beszálláshoz – indokolta meg a szolgáltatás létjogosultságát Pokorni Zoltán, külön hangsúlyozva, hogy az akadálymentesített mikrobusz fekvőbeteg szállítására nem alkalmas. – A Hegyvidéken élnek a legtovább az emberek Magyarországon, az ezzel járó kihívásokra pedig igyekszik felkészülni az önkormányzat. A most indított program olyan lehetőség, ami megkönnyíti a rászorulók életét.”

Druskóczi Tünde mindezt annyival egészítette ki, hogy a tízmillió forintos beruházás önmagában is jelentős, ám a haszna jóval nagyobb. Olyan értékekben fejezhető ki, mint a lakossági elégedettség vagy a biztonságérzet. A járművel nemcsak elviszik az időseket a kért célponthoz, hanem segítenek az úti cél gyalogos elérésében, támogatást nyújtanak az esetleges ügyintézésben, és garantálják a hazaérést is.

M.