Uj_helyen_a_Fodor_utcai_autobusz_megallo

Új helyen a Fodor utcai autóbusz-megálló

Télen az esős, havas időjárási viszonyok közt még fontosabb, hogy a járdák biztonságosan járhatók legyenek. Éppen ezért az év utolsó hónapjaiban is folytatódnak a javítások, a felújítások, a rossz állapotú szakaszok átépítése.
A napokban készült el az Istenhegyi lejtő lépcsős járdájának részleges rekonstrukciója. A 101-es szám és a fogaskerekű megállójához vezető lépcső között a kivitelező kicserélte a burkolatot, megújult a szegélyezés, valamint új korlát épült. Jelentős beruházás történt a Nárcisz utcában, ahol az Ormódi utca és a Tamási Áron utca közötti páratlan oldalon járdarekonstrukció zajlott. A 200 méteres szakaszt az alapokig feltörték, majd a szerkezet újjáépítése után leaszfaltozták a szakemberek.
Befejeződött a járdajavítás az Eötvös út 35. előtt és az Agárdi utcában, míg az Ágnes úton két helyszínen is dolgoznak a kivitelezők. A Zugligeti úton, a 16-os számnál – az új előírásoknak megfelelően – szilárd burkolatú mozgássérült-parkoló készült az egyébként gyepráccsal burkolt parkolósávban. Hasonlóan járt el az önkormányzat a Határőr út 19.-nél is.
Több pollert helyeztek el a szabálytalan parkolás megelőzése érdekében a Gaál József út–Határőr út kereszteződésének környezetében, először a kórház felőli oldalon. Hamarosan a játszótér feletti részen is a helyükön állnak majd az oszlopok.
Megkezdődött a Fodor utca 36-os házszám előtti járdaszakasz felújítása. Emiatt az ott lévő buszmegálló ideiglenesen a Tamási Áron utca 1–3. elé kerül. Amennyiben az időjárás nem szól közbe, a munkálatok várható befejezési időpontja: december 13.
A Törpe utca 1/b és a Zsámbéki utca 7. közötti járdaszakaszon elektromoskábel-fektetés várható még ebben az évben. Folytatódnak a kisebb járdabontásokkal járó távközlésihálózat-fejlesztések, a következő hetekben a Fodor utca–Bürök utca–Németvölgyi út–Jagelló út–Böszörményi út–Istenhegyi út által határolt területen dolgozik a Hál-Ép Kft. A kivitelezések nem érintik az ünnepi időszakot, ugyanakkor egyes útszakaszokon ideiglenes változásokra, a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani.

mm.