Kétszázan a vízben a Mikulás Kupán

„Én kétszer dobogós lettem, pedig kicsit betegnek éreztem magam!”
„Nekem meg fájt a lábam, mégis szupergyors voltam a pillangóban!”
„Reggel megettem két Mikulás-csokit, szerintem ezért nyertem!”
Így beszélgettek nagy derültség közepette a Városmajor utcai sportközpontban rendezett Mikulás Kupa után a gyerekek. A Hegyvidéki Úszóiskola évzáró versenyén ezúttal kétszáz növendék mérte össze tudását, mellettük a kötelező úszásoktatásra járók is több számban rajthoz álltak. Az ünnepi események a víz után a szárazföldön folytatódtak, az emeleti tornateremben változatos sportjátékok várták a résztvevőket, akik a végén természetesen a Mikulással is találkozhattak.
„Kedves a szívemnek ez a program, hiszen a Fitt leszel, ha itt leszel! után itt találkozhatom a legtöbb gyerkőccel. Öröm látni a boldog arcokat, ami megerősít minket abban, hogy szükség van az ilyen eseményekre – értékelt Fonti Krisztina alpolgármester, majd az úszástudás fontosságáról is beszélt. – Az a cél, hogy a hegyvidéki gyerekek minél kisebb korban tanuljanak meg úszni, és kerüljenek jó barátságba a vízzel.”
Az alpolgármester egy újdonságról is szólt. A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. karácsonyi adományozást szervezett a Rőzse utcai gyermekotthon lakói számára. Rengeteg felajánlás érkezett a Németvölgyi, a Kós Károly és a Virányos iskolából, az uszodán kívül a Talent Stúdióban is gyűjtötték az ajándékokat.
„Adventhez kapcsolódva igazi családi napban gondolkodtunk, amit úgy érzem, sikerült megvalósítani” – összegzett Móczán Mónika, a Városmajor utcai sportközpont vezetője. Mint elmondta, az úszóiskolával közösséget is építenek, ezt erősítik az olyan programok, mint a Mikulás Kupa, amin együtt lehetnek és felhőtlenül szórakozhatnak a gyerekek. Mindenki kapott ajándékcsomagot és emléklapot, a dobogósok érmet is.Ketszazan_a_vizben_a_Mikulas_Kupan„Azt szeretnénk, hogy az úszópalántáink kellemes élményekkel térjenek haza, és minél többet mozogjanak a szabad idejükben. Éppen ezért az úszáson kívül többféle sportolási lehetőséget biztosítottunk: volt floorballkapura lövés, tollas, roller-akadálypálya, szivacslövészet és még sok minden más” – sorolta a sportvezető, aki a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.-hez tartozó Hegyvidéki Úszóiskola tanfolyamjairól is említést tett.
Januárban folytatódnak a kurzusok, hétköznap 7.45–15.00 óra között a csoportban érkezők vízhez szoktató, kezdő, mély vízhez szoktató, félhaladó és haladó szinten tanulhatnak. Hétfőtől szombatig délutánonként a 4–14 éves egyéni úszók csatlakozhatnak a tudásszintjüknek, valamint a koruknak megfelelő foglalkozásokhoz. Az oktatók különös figyelmet fordítanak az egyéni fejlesztésre, ezért a kis csoportos képzést helyezik előtérbe – nemcsak a gyerekeknél, hanem az egyre nagyobb számban érkező felnőtteknél is.
Kétféle bérlet vásárolható, az egyik négy, a másik nyolc alkalomra szól, az előbbi csak a pénteki és szombati órákra használható. A felnőttek kurzusaira hétfőtől péntekig 19.00 órától három tudásszinten – kezdő, újrakezdő és haladó – lehet jelentkezni. Az elmaradt órák a bérlet lejártáig pótolhatók. Továbbra is jár a kedvezmény a testvéreknek, minél többen vannak, annál nagyobb összegben.

M.

Információk a Városmajor utcai sportközpont úszótanfolyamairól: http://hegyvidekiuszoiskola.hu