Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Közeledik a karácsony, hamarosan véget ér a várakozás és a készülődés ideje. Minden ünnepünk közül talán ez a legkülönösebb. Lényegét tekintve a legközösségibb, a legkevésbé megosztó, ugyanakkor ez az a három nap az évben, amikor a családok leginkább befelé tekintenek, saját körükbe húzódnak vissza, ahol aztán az ünneplés módját már a családi hagyományok teszik egyedivé.
A karácsonynak, mint minden ünnepnek, az emelkedettség mellett van egy szerethető ritmusa is. A terített asztal és a gyertyagyújtás bensőséges estéje huszonnegyedikén, amikor a karácsonyfa előtt állva, énekelve, vagy csak elcsendesedve, pár percre magunkba mélyedünk. A rákövetkező két nap mozgalmas jövése-menése, váltakozva kora reggeli csendes tűnődésekkel, egy bögre kávéval a kézben, ajándékkönyvet lapozgatva, amikor még alszik az egész család.
E pillanatban mindezek még előttünk vannak, egyelőre a készülődés és a várakozás napjai telnek. S bár az ünnep három napja látszatra hangsúlyosabb, de a mostani napok talán még fontosabbak is. Készülődés és várakozás. A készülődés, ami ez esetben nem csupán praktikus készülést jelent, és a várakozás, ami arra késztet, hogy gondolkodjunk az ünnepről és szeretteinkről, hogy ne csak készek, de felkészültek is legyünk.
Ezúton is szeretnék bensőséges, békés karácsonyt és boldog új évet kívánni minden hegyvidéki polgárnak!

Pokorni Zoltán polgármester