Time After Time – a GetCloser jótékonysági koncertje

Karácsony közeledtével megszaporodnak a cégek, magánszemélyek által nemes célok érdekében szervezett rendezvények, előadások. A GetCloser iroda számos zenészt és színművészt hívott meg a MOM Kulturális Központba arra a jótékonysági koncertre, aminek többek mellett a Hegyvidéki Önkormányzat is a támogatója volt, és aminek a teljes bevételét az idén tízéves nyíregyházi Új ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) Tarnai Ottó Egyesület javára ajánlották fel.
A szervezet célja, mint azt Tarnai Ottóné elnök elmondta, autista fiatalok támogatása Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár megyében, ahogyan fogalmazott „a születéstől a halálig”. Az iskolából kikerülő gyerekek további sorsát is figyelemmel kísérik, egyebek közt olyan klubokat igyekeznek létrehozni, amikben a társadalomba való beilleszkedésüket tudják elősegíteni.Time_After_TimeAz 1960-as évektől a napjainkig datálható dalok korszerű verziókban hangoztak el, valamennyi fellépőt a Bonus Track Band rockegyüttes kísérte. A koncert címadóját, a Time after Time-ot, Cyndy Lauper slágerét Gryllus Dorkától hallhattuk, aki Janis Joplin Mercedes Benzét is elénekelte. Az akár énekesnői babérokra joggal pályázó színésznők sorában említhetjük Fekete Lindát is, ő ugyancsak két számot adott elő, a Whole Lotta Rosie-t és a Sweet Child o’ Mine-t.
A Trokán nővérek, Anna és Nóra szólóban, kettesben és férfi énekesekkel duettben egyaránt színpadra léptek. Csak néhány cím a repertoárból: Ain’t No Sunshine, Superstition, Venus, vagy épp Jimi Hendrix ikonikus Foxy Ladyje. A With a Little Help from My Friends című dalt hamisítatlan Joe Cocker-i stílusban idézte fel Ódor Kristóf. Ónodi Eszter az I Put A Spell on You-t egyedül adta elő, az Under Pressure-t pedig Thuróczy Szabolccsal közösen.
Jordán Adél Tasnádi Bencével Ray Charles egyik legsikeresebb sztenderdjét, a Hit the Road Jacket énekelte, míg Lou Reed Perfect Day című dalával Thuróczy Szabolcs aratott nagy sikert. A Bee Gees 1967-es slágerével, a To Love Somebodyval Ódor Kristóf remekelt.
Frank Sinatra lánya, Nancy szinte „egyslágeres előadóként” lett ismert, a These Boots Are Made for Walkin’ azonban végigsöpört a világon. A MOMkult-ban Ónodi Eszter és Jordán Adél frenetikus tolmácsolásában hallhattuk. Tasnádi Bence az After Dark és a Stand by Me, Thuróczy Bence a You Are Always on My Mind interpretálásával kapott jól megérdemelt viharos tapsot a lelkes közönségtől. A Bonus Track Band frontemberei, Chris Mattheiaen és Suga János szólóban és duettként is szerepet vállaltak (Repo Man, Long Black Road, Wicked Game, Are You Gonna Go, Should I Stay or Should I Go).
A jótékonysági koncert méltó zárásaként a fináléban minden fellépő művész együtt énekelte a Locomotiv GT Embertelen dalát. Megható volt, hogy a zenészek és színészek milyen szeretettel vették körül Mráz Erikát, aki kitűnő versmondásával alapozta meg az est hangulatát.

M. A.