Kultúrkártya – a Hegyvidék kártya új funkciója

Kerületünk szerencsés elhelyezkedése és a budai régióban betöltött központi szerepe miatt az állandó lakosokon kívül sokan megfordulnak nálunk, itt dolgoznak, tanulnak, vásárolnak, vagy épp a színvonalas intézményeket látogatják. 2009 óta már azok is igényelhetnek Hegyvidék kártyát, és így igénybe vehetik az elfogadóhelyek által nyújtott kedvezményeket, akik nem kerületi lakosok, de életvitelükből adódóan sok időt töltenek a Hegyvidéken.

A Hegyvidék kártyát életre hívó és üzemeltető Hegyvidéki Önkormányzat ezen a gyakorlaton továbbra sem változtat, azonban van néhány olyan kiemelt, főleg kulturális program, amit saját erőforrásokból támogat, és amire szeretne kedvezményes bejutási lehetőséget biztosítani a hegyvidéki lakosoknak. Ezért, a nagyobb kerületi intézményekkel konzultálva, új funkciót vezet be a Hegyvidék kártyának, amit kizárólag a XII. kerületben élők igényelhetnek: a Hegyvidéki Kultúrkártyát.

Mitől lesz „kultúr” a kártya?

Már most is vannak olyan kerületi kulturális rendezvények, amik mindössze egy regisztrációs díj megfizetésével és a Hegyvidék kártya sorszámának megadásával látogathatók. Ezeket a rendezvényeket a Hegyvidéki Önkormányzat vagy valamelyik intézménye finanszírozza, és ezt a kedvezményes gyakorlatot a jövőben is szeretnék folytatni.

Ezt a kedvezményt azonban 2020 második felétől már csak azok a Hegyvidék kártya-tulajdonosok tudják majd igénybe venni, akik XII. kerületi lakosok, regisztráltak a kerületi E-ügyintézési rendszerben, és ott a megfelelő helyen megadják Hegyvidék kártyájuk számát.

Az E-ügyintézési rendszerbe itt lehet belépni: https://eugyintezes.hegyvidek.hu/

Hogyan tud regisztrálni?

Új Hegyvidék kártyát igényelni online és személyesen is lehet. Személyes igénylésnél az ügyfélszolgálaton a munkatársak beregisztrálják az igénylőt, és amennyiben XII. kerületi lakos, a helyszínen beírják a kézhez kapott Hegyvidék kártya sorszámát az E-ügyintézési rendszerbe.

A régi kártyáknál vagy az online igényelt kártyák kézhezvételét követően az E-ügyintézésbe belépve lehet regisztrálni a Hegyvidék kártya sorszámát, és amennyiben a regisztráló XII. kerületi lakcímmel rendelkezik, akkor érvényes lesz a Hegyvidéki Kultúrkártya funkció is. Ha valakinek ez utóbbi gondot okoz, akkor ügyfélszolgálati időben az ügyfélszolgálat munkatársai is segítséget tudnak nyújtani.

Milyen kulturális programok lesznek?

Az eddig is széles és színvonalas választék a továbbiakban is megmarad, sőt a MOM Kulturális Központ, a Barabás Villa és a Hegyvidéki Kulturális Szalon rendezvényei mellett a felújított Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban is lesznek programok.

A Hegyvidéki Kultúrkártyával kedvezményesen látogatható eseményekről a Hegyvidék kártya Facebook-oldalán, a https://12program.hu/ oldalon, valamint az intézmények saját oldalain az egyes rendezvényeknél található majd tájékoztatás.Kulturkartya