Nyári diákmunka az önkormányzatnál

A Hegyvidéki Önkormányzat az idén is csatlakozott a Pénzügyminisztérium által meghirdetett Nyári diákmunka programhoz. Ennek keretében július 1-je és augusztus 31-e között vállalhatnak munkát a 16 évnél idősebb középiskolások és a legfeljebb 25 éves, felsőoktatási intézménybe járó fiatalok.

Az eddigi jelentkezők többsége a polgármesteri hivatal irodáiban végzett kisegítő, adminisztratív jellegű munkát, ugyanakkor az önkormányzati intézmények is várják a diákokat: van, aki a Mátyás király úti napközis tábort választotta. A napi hatórás munkáért szakképzettséget igénylő munkakör esetében havi bruttó 146 250 forint, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig bruttó 111 750 forint fizetés jár.

A pénzkereset mellett a Nyári diákmunka program célja, hogy a fiatalok munkatapasztalathoz jussanak, továbbá megismerjék a helyi közigazgatás világát. Ezt az önkormányzat örömmel támogatja, ezért a polgármesteri hivatalban adminisztratív feladatokat vállalók munkáját igyekszik színessé tenni, például az anyakönyvi irodán dolgozók részt vehetnek a házasságkötéseken, állampolgársági eskükön, míg a városfejlesztési irodán háttérmunkát végzők terepre is elkísérhetik a hivatali kollégákat.

Természetesen a rövid időre – jellemzően három-öt hétre – érkező fiatalokat is szabályosan, bejelentett munkaviszony keretében foglalkoztatja az önkormányzat. Aki nyári munkát keres augusztusra, most még csatlakozhat a programhoz, aminek a feltétele a XII. kerületben lakhellyel rendelkezők esetében a IX. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztályán történő regisztráció. A munkalehetőségekről az onkormanyzat@hegyvidek.hu e-mail-címen lehet érdeklődni.

sz.