Köszönet a négy évért

Fontosak a díjak, a szakmai kitüntetések, egy pedagógusnak mégis az a legszívhezszólóbb és legnagyobb elismerés, ha azt a diákjaitól és a szülőktől kapja. Ezt élhette át a Németvölgyi Általános Iskolában tanító Magyar Erzsébet, akinek meglepetés ünnepséget szerveztek a logopédiai osztályába járó negyedikes gyerekek szülei. Így köszönték meg az elmúlt négy évet, azt, hogy a felső évfolyamba vezette tanítványait.

A nagy napon Magyar Erzsébet annak rendje és módja szerint reggel nyolc órakor elkezdte volna az óráját, amikor váratlanul küldöttség jelent meg az osztályteremben. Méghozzá Pokorni Zoltán polgármesterrel, aki szívesen segédkezett a virág és az emléklap átadásában. A pedagógus meghatódva fogadta a gratulációkat, majd arról beszélt, hogy az elmúlt négy esztendőben minden segítséget megkapott a szülőktől.Koszonet_a_negy_evert1

„Végig éreztem a családok támogatását, ez pedig nagyon fontos, hiszen csak közösen lehetünk sikeresek: ha ugyanabba az irányba igyekszik a gyerek, a szülő és a pedagógus. Ez most is megvolt az osztályomban, ahogyan az elmúlt negyven évben sem tapasztaltam mást” – mondta az ünnepelt.

Dimanopulosz Andrea, a Németvölgyi Általános Iskola igazgatója szerint a pedagógusok az iskolában, tanítványaik közt érzik magukat a legjobban. Ha pedig a szülőktől kapnak elismerést, az különösen fontos számukra, hiszen első kézből igazolja vissza munkájukat.

Pokorni Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a köszönet nemcsak a 4. c osztállyal együtt eltöltött négy esztendőért, hanem Magyar Erzsébet negyvenéves munkásságáért is jár. Mint mondta, az iskolák fenntartását az állam elvette ugyan az önkormányzatoktól, ám ez nem jelenti azt, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat ne próbálna meg hozzájárulni a körülmények javításához, az oktatás színvonalának emeléséhez.Koszonet_a_negy_evert2

„Bár jó ideje nem feladatunk, mi mégis gondoskodunk a kerületi iskolákról. Részt veszünk a férőhelyek számának növelésében, fejlesztéseket hajtunk végre, építkezünk, szakmai képzéseket szervezünk. Jó, hogy ezt megtehetjük, hogy van hozzá kellő erőnk” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: méltán lehetünk büszkék a XII. kerület valamennyi oktatási intézményére és az ott dolgozókra.

M.