Labdarúgó-bajnokságot nyert a nevelőegyesület

Elsősorban nevelőegyesületként határozza meg magát a Hegyvidék UFC–Gerrzo Kft. Az eredményesség valóban másodlagos, sokkal fontosabb, hogy a gyerekek olyan komplex tudást kapjanak, amivel magasabb szintre tudnak lépni, ha kedvük tartja. Ez tehát a vezérelv, ami a most lezárult szezonban nem akármilyen sikerrel párosult: a 2000–2001-es születésű játékosokat felvonultató csapat megnyerte az NB III U19-es bajnokságot.
Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen 56 pontot szerezve hat ponttal előzte meg azt a Siófokot, amely az NB II-es nagycsapat közvetlen utánpótlása. A bajnokavatásra a végül a negyedik helyen végző Tatabánya otthonában került sor, ahol a hegyvidéki szülők és családtagok szinte otthoni hangulatot teremtettek szurkolásukkal. Ennek megfelelően alakult a mérkőzés, a Hegyvidék UFC az első perctől kezdve rendkívül motiváltan játszott.Labdarugo-bajnoksagot_nyert_a_neveloegyesulet1Papp Roland már a harmadik percben megszerezte a vezetést, a tizedikben pedig duplázott, ezzel a házi góllövőlistán befogta a szintén 15 gólos Fülöp Lászlót. A 39. percben folytatódott a hengerelés, ekkor Újvári Ádám talált a kapuba. A második félidőben sem állt le a csapat, Bach Benedek a 82. percben állította be a 4–0-s végeredményt.
A nagy győzelmet követően érthetően elégedetten értékelt a bajnokcsapatot irányító Tóth Bálint. A korábban a felnőtt első osztályban is bizonyító edző elmondta, hogy szép focit játszó csapatként a játékosok egymásért küzdve tudtak sikeresek lenni. Már csak ezért is érdemes lenne egyben tartani őket, megítélése szerint ugyanis a felnőttek között sem vallanának szégyent ebben az összetételben.
Annyi biztos, hogy a 2000-ben született játékosok a következő bajnokságban nem focizhatnak nevelőegyesületük, a Hegyvidék UFC színeiben. Mivel kiöregedtek, kénytelenek más felnőttcsapatban folytatni pályafutásukat. A kerületben ilyen a TFSE és a Svábhegy FC.
A pasaréti Vasas-pályát és önkormányzati sportterületeket bérlő Hegyvidék UFC létszámát tekintve a legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesület a XII. kerületben – emlékeztetett Marosvári Róbert. A technikai vezető kiemelte, hogy továbbra is sportolóik fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, nem tesznek felesleges terhet a játékosok vállára.Labdarugo-bajnoksagot_nyert_a_neveloegyesulet2„Mindig öröm, ha az élen végzünk, de nekünk fontosabb a játék minősége, a labdarúgóink sokoldalúsága. Utánpótlás-nevelő műhelyként ezen dolgozunk” – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, hogy a hegyvidéki futballisták az utóbbi években és most is bejutottak neves futballakadémiákra.
„Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az országos NB II U18-as futsalbajnokságban az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg ez a korosztály, ami nagy szó, hiszen igazi futsalcsapatok ellen kellett szerepelnie! Igen szép eredmény az is, hogy a Bernáth Tamás vezette 2006-os korosztályunk U14-ben bajnoki címet szerzett, mégpedig stílusos, szép játékkal” – sorolta az egyesület eredményeit Marosvári Róbert, aki elmondta, hogy mindezt többségében XII. kerületi gyerekekkel, igazi budai bázissal érték el.
Arra különösen büszkék, hogy biztosítani tudják a tehetséggondozást, és egyengetik a tehetségek útját a magasabb osztályokban játszó csapatok felé. Amíg máshol az a probléma, hogy nincs elég gyerek, a Hegyvidék UFC-nél akkora az érdeklődés, hogy akár több pályát is meg tudnának tölteni focizni akaró és szerető fiatalokkal.

-os