ada_lepcso03

Lépcsők, járdák újulnak meg

Az utóbbi hetekben a XII. kerület több pontján kezdődtek járda- és lépcsőfelújítások. A fejlesztések minden esetben a gyalogosközlekedés kényelmének növelését szolgálják.

Már elkészült az Ada utcai lépcső felső szakaszának rekonstrukciója. A munkálatok során a kivitelezők az alapokig visszabontották a teljes szerkezetet, amit a járófelületekkel és a korláttal együtt újraépítettek. A beruházásnak köszönhetően a környéken élők könnyen és biztonságosan juthatnak el a Városkúti közhöz.

Ismét használatba vehették az autósok a Mártonhegyi út 31.-nél lévő parkolókat. Ezek felújítását a nagyfokú elhasználódás indokolta, a beton ugyanis az idő múlásával feltört, mély gödrök alakultak ki.

Megkoptak és csúszóssá váltak a régi kockakövek a Lejtő út 15–29. szám közötti járdaszakaszon, ezért az út alsó részéhez hasonló módon modern, előre gyártott, szürke térkövekre cserélik a burkolatot a szakemberek. A mintegy 215 méter hosszú járda felújítása várhatóan július elejéig tart.

Több rövidebb szakaszon megújult a járda a György Aladár utcában, míg a Galgóczy utca 41–45. és a 48-as szám előtt összesen 220 folyóméter gyalogosrész szépült meg. Szintén újjáépült a térköves járda a Vércse utca 7–9. között, ahol a csatlakozó korlátot is lecserélték.

Folyamatosan zajlanak a közműépítések is. Az Alsó Svábhegyi út zsákutcai szakaszán, a Hadik András utca és a Felső Svábhegyi út közötti részen gázvezeték-építés kezdődik. A munkálatok ezt követően a Felső Svábhegyi úton, a Galgóczy utca és a Lelesz utca közötti szakaszon folytatódnak. Elektromoskábel-fektetés nehezítheti a közlekedést a Stromfeld Aurél úton, a Nárcisz utca és a Stromfeld Aurél út 27. közötti, páratlan házszámú oldalon.

A kisebb járdabontásokkal járó távközlésihálózat-fejlesztések sem álltak le. Ezúttal a Fodor utca–Bürök utca–Németvölgyi út–Jagelló út–Böszörményi út–Istenhegyi út által határolt területen dolgozik a kivitelező.

mm.