Tavasz Kupával zárták a szezont az úszóiskolások

„Én leszek a leggyorsabb!”

„Én még annál is gyorsabb, mert mindenkit lehagyok!”

„Én meg aranyérmet kapok, és téged is megelőzlek!”

Így fogadkoztak az ifjú úszópalánták a MOM Sport Tavasz Kupa házi úszóversenye előtt, amelyen ezúttal közel 150-en álltak rajthoz. Mindnyájan a MOM Sport úszóiskolájának növendékei – az esélyegyenlőséget szem előtt tartva az igazolt versenyúszók ezúttal pihenőt kaptak. Így aztán ők is ott lehettek a zsúfolásig megtelt oldallelátón, ahol több mint kétszáz szülő és családtag teremtett nagyszerű hangulatot.

A mély vízben úszók 25 és 50 méteren mutathatták meg tudásukat, míg a legfiatalabbak a kis vizes játékra jelentkezhettek. Ráadásként hason, háton, deszkával a kezükben örömúszással örvendeztették meg a nézősereget, míg a programot záró váltóversenyen az oktatók is vízbe szálltak.

„Mind a négy úszásnemben lehetett versenyezni. Voltak ötéves indulóink, míg a hatévesek között többen mell-, gyors- és hátúszásban is rajthoz álltak. Erre igazán büszkék vagyunk, de minden egyes úszónk megérdemli a dicséretet” – mondta Bencze András. Az edzéseket vezető szakember szerint a verseny nagyszerű szórakozás a gyerekeknek, akik igazi versenyhangulatban tehetik próbára magukat.Tavasz_Kupaval_zartak_a_szezont

Ezt a résztvevők is megerősítették. A mély vízhez szoktató csoportból Flórának a mellúszás a kedvence, ebben a számban sikerült is dobogóra állnia. Az énekesnek készülő, ezúttal gyorsúszásban ezüstérmes Bálint megjegyezte, hogy a szurkolás külön erőt adott neki, míg a több számban is az első három közé jutó Panna szerint csak az igazi bajnokok kapnak ekkora tapsot, mint most ők. Természetesen mindenkinek járt ajándékcsomag, korcsoportonként az első három helyezett pedig – a bemutató úszáson szereplőkhöz hasonlóan – érmet is kapott.

Bár a verseny a tavaszi szezon lezárását jelentette, a heti turnusokban szervezett tanfolyamokra még június második hetéig lehet jelentkezni a MOM Sportban. Valamennyi tudásszinten hétköznapokon négykor, háromnegyed ötkor, fél hatkor és negyed hétkor kezdődnek a foglalkozások, a serdülőknek hét órától is van edzés. Szombaton és vasárnap fél tizenegykor indul az oktatás.

A versenyúszás is folytatódik, erre azonban elsősorban szeptembertől várják a szervezők a jelentkezőket. Június 17-től kezdődnek a nyári táborok és az intenzív úszásoktatás, ez utóbbi egy- és kéthetes turnusokban, az órák minden hétköznap fél öttől fél hatig tartanak.

Hamarosan az országos bajnokságokon is bemutatkozhatnak a MOM Sport úszói. Az előjelek kedvezők, hiszen tavaly többen bekerültek a legjobb öt közé a korosztályos ranglistákon. A versenyzők közel száz érmet szereztek, ami egy ilyen „fiatal” úszóiskola esetében mindenképpen dicséretes eredmény.

Az idén tizenhatan vívták ki a jogot, hogy szerepelhessenek a június végén elrajtoló országos bajnokságon. Az összes korosztályban szoríthatunk hegyvidéki sportolónak, sőt Rácz Szonja a felnőttek szintidejét is megúszta, így jövőre ifiként indulhat a legmagasabb osztályban. A nyolc éve a MOM Sportban úszó tehetség korosztályában az esélyesek közé tartozik, ahogyan Csendes Alex is, akitől szintén nem lenne meglepetés, ha érmes helyen végezne.

M.

 

Információk a tanfolyamokról: https://momsport.hu/sportfoglalkozasok/uszasoktatas