Megujult_a_varos_legszerethetobb_jatszotere

Megújult a város legszerethetőbb játszótere

Újra megnyílt a Margaréta játszótér, amelyet felújítás miatt egy hónapig nélkülözniük kellett a hegyvidéki családoknak. A visszatérő gyerekzsivaj és a napokban végzett kérdőíves felmérés eredménye egyaránt azt igazolja, hogy továbbra is rendkívül népszerű az eredeti fajátékokkal felszerelt, színes játszóhely a Városháza tér szomszédságában.

„A WeLoveBudapest internetes portál a főváros nyolc legjobb játszótere közé sorolta a Margarétát, amit 2014-ben építettünk át. Szerintünk ez a város legszerethetőbb játszótere, erre a töretlen népszerűségéből következtethetünk” – mondta el a felújítás alkalmából Pokorni Zoltán polgármester. Kitért rá, hogy a fejlesztés az intenzív használat miatt vált szükségessé, ennek keretében a kivitelezők újrafestették a fajátékokat, valamint faszobrász segítségével helyreállították az elkopott motívumokat. Megújították a játékok körüli műfű és gumiburkolatot, továbbá a zöld területet, és rendbe tették a mosdót.Megujult_a_varos_legszerethetobb_jatszotere2

„Közel 700 négyzetméteren cseréltük ki az eséscsillapító burkolatot, 1200 darab évelő növényt ültettünk, 140 négyzetméteren cserjéket telepítettünk” – érzékeltette számokkal a munkálatok nagyságrendjét Váczi János alpolgármester. Hozzátette, hogy a játszótér átadása utáni napokban az önkormányzat megkérdezte a látogatók véleményét az eredményről, és a túlnyomó többség (94%) elégedetten nyilatkozott. A válaszadók szerint szépen karbantartott, tiszta, változatos a hely, és örülnek annak, hogy illemhely is üzemel. Kritikát főként azért kapott a játszótér, mert népszerűségéből fakadóan időnként túl sokan vannak.

A Margaréta utcai mellett további hét játszótér újul meg az idén a Hegyvidéken. Az önkormányzat nagyszabású rekonstrukciós programja keretében a Kútvölgyi úti, a Mártonhegyi úti, a Rácz Aladár úti, a Tállya utcai, a Pagony utcai, a Pethényi úti és a Deres utcai játszótér szépül meg.

d.