Mesehősök a polgármesteri hivatal folyosóin

Kacor király, Mazsola, Süsü, Gombóc Artúr, a csillagszemű juhász, Hamupipőke, netán Harry Potter, vagy éppen Darth Vader? Vajon melyik mesehős a mai kisgyerekek kedvence? Erről is képet kaphatunk, ha végignézzük a hegyvidéki óvodások kiállítását a polgármesteri hivatal folyosógalériáján.

Kedvenc mesehőseiket ábrázolták különböző vizuális technikákkal a XII. kerületi óvodások hagyományos éves kiállításukra. A szervező, Kovács Zsuzsa óvodai szaktanácsadó a megnyitón köszöntötte az egybegyűlteket, a gyerekeket és szüleiket, az óvodavezetőket, óvodapedagógusokat, továbbá a Hunniareg Pedagógiai Intézet Nonprofit Kft. képviselőjét, Vasné Dömötör Rozáliát.
„Mindig öröm, ha a polgármesteri hivatal folyosógalériáján különböző képzőművészeti alkotásokat csodálhatunk meg, de a gyerekek műveiből rendezett kiállítás különösen szívet melengető” – fogalmazott Csepreginé Volosinovszki Mária, a polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője, majd hozzáfűzte, azért is külön öröm a felnőttek számára, hogy a kis alkotók megjelenítették kedvenc mesehőseiket, mert ez visszaröpíti őket a gyerekkorukba.
Személyes élményét is megosztotta: ügyintézéskor a folyosókon végigmenve a kicsik munkái mosolyt csaltak az arcára, „mintha csak varázsport kapott volna valamelyik mesebeli tündér tarsolyából”. Mint mondta, a mese nagyon fontos a gyerekek életében, általa is gazdagodik a kreativitásuk, még inkább fejlődik a fantáziájuk.
A hivatal első és második emeletén bemutatott munkák azt bizonyítják, hogy az óvodások sokrétűen alkottak: nemcsak papírra rajzoltak, festettek, hanem egyéb technikákat is alkalmaztak, kézműveskedtek, barkácsoltak, különböző anyagokkal, textillel, fakanállal, üveggel, terményekkel dolgoztak, ezekből próbálták a szívüknek leginkább kedves mesehősöket megjeleníteni. Végezetül az irodavezető elmondta, bízik abban, hogy nemcsak neki jelentett nagy élményt végignézni a kiállítást, hanem a hivatali ügyeiket intéző hegyvidéki polgárok és az itt dolgozók életét, hétköznapjait is színesebbé teszik a kedves alkotások.
A KIMBI Óvoda Méhecske csoportja A só című magyar népmesét adta elő a megnyitón. Felelevenedett a rég hallott történet, emlékszünk, amelyben azért kergeti el az öreg király a legkisebb lányát, mert azt mondja neki, „úgy szeretlek, édesapám, mint az emberek a sót…” Ám a végén minden jóra fordul, a király belátja, hogy só nélkül nincs íze az ételnek, hiszen ahogyan az ételnek, az életnek is kell hogy legyen sava-borsa – megbocsát lányának, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. A bensőséges hangulatú előadás után a fellépők és a kiállító óvodák ajándékot, emléklapot kaptak, végezetül egy kis zsúr zárta az eseményt.

szd.

 Az érdeklődők ügyfélfogadási időben tekinthetik meg az óvodások munkáit a polgármesteri hivatalban (XII., Böszörményi út 23–25.).