Nyílt nap az Izotóp Intézetben

Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont és az Izotóp Intézet Kft. évente megrendezi nyílt napját. Ezen ismerkedni lehet tevékenységükkel, a radiogyógyszerek gyártásának folyamatával, a kutatóreaktor működésével. A látogatás alkalmat ad arra, hogy a vendégek személyesen is meggyőződjenek a működés biztonságosságáról.

A radiogyógyszerek rendkívül fontosak és nélkülözhetetlenek a betegek és különösen a daganatos betegségekben szenvedők gyógyításában. A gyógyszerkutatás is nagymértékben támaszkodhat az itt készülő jelzett vegyületekre. A látogatás során mindenki választ kaphat kérdéseire.

 

A program:

9.00–10.00 Beléptetés a telephelyre, regisztráció.

10.00–11.00 Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont, a kutatóreaktor és az Izotóp Intézet Kft. tevékenységének ismertetése.

11.00–13.45 Létszámtól függően 10-15 fős csoportok látogatása a kutatóreaktorban és az Izotóp Intézet Kft. radioaktív gyógyszereket gyártó laboratóriumában.

13.45–14.30 Válaszadás a látogatók kérdéseire.

 

A nyílt napon való részvétel feltétele a betöltött 16. életév és előzetes regisztráció! A regisztráció bejelentkezéssel történik. Bejelentkezni lehet telefonon (391-0802), faxon (392-2575) vagy e-mailben (izotop@izotop.hu).

Jelentkezési határidő: 2019. május 16. (csütörtök) éjfél.

Fontos: személyazonosságot igazoló okirat (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) szükséges! A védőruházatot az intézmények biztosítják.