Tavaszi útfelújítások

A XII. kerület több pontján végeznek a kivitelezők út-, járda- és lépcsőépítéseket a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából.

Hamarosan befejeződik az Ada lépcső teljes felújítása, ennek részeként az alapot is átépítették a pihenő feletti részen. A lépcsőfokokat könnyen járható, előre gyártott elemekből alakították ki. A kényelmes közlekedést szolgálja a korlát áthelyezése is. A Németvölgyi úton elkészült a Nagysalló és a Vas Gereben utca közötti hiányzó járda pótlása.

Az utolsó fázisában jár a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem előtti parkolófejlesztés. A tavalyi tíz után az idén további huszonhárom gyepráccsal és térkővel burkolt megállóhely jön létre a Zugligeti úton. Korábban többször okozott bosszúságot a csapadékvíz a Normafa úti orvosi rendelő környezetében, ezért ott az eddiginél magasabb K-szegélyt raktak le a szakemberek, valamint megváltoztatták a kocsibehajtók és az úttest szélének lejtését. Így immár akadálytalanul juthat el az eső és a hólé a meglévő víznyelőkbe.Tavaszi_utfelujitasok

A Galgóczy utcában, a 41–48. szám között újraaszfaltozták a korábban botlásveszélyes járdát. Jelenleg is zajlik a György Aladár utcában a lépcsős járda hibáinak kijavítása, itt a lépcsőfokok szintbehozásával megszűnik a csúszásveszély. A munkálatok végén az érintett járófelületet leaszfaltozzák a kivitelezők.

Szintén folyamatban van a vízvezeték kiváltása az Eötvös út legfelső szakaszán, ezért azon a részen csak fél pályán lehet közlekedni. A forgalmat jelzőlámpa irányítja. Nem messze onnan, az Eötvös út új nyomvonalán az 1600 milliméteres csatorna lerakásán dolgoznak a munkások.

Sok helyen zajlik a XII. kerületben kátyúzás. Ahol egymás közelében több kátyú alakult ki, ott úgynevezett nagy felületű hibajavítás történik. A következő hetekben a Csillagvölgyi úton, a Szarvas Gábor úton, a Széchenyi-emlék út felső részén a Karthauzi és a Rege út közötti szakaszon, az Óra közben, a Szendrő utcában, a Diana utcában, a Csipke úton, a Fogaskerekű utcában és a Pipiske utcában folyik a munka. A javítások idején előfordulhatnak forgalmi korlátozások.

(m.)