Jardajavitasok

Járdajavítások, kátyúzások a Hegyvidék útjain

A gyalogosközlekedés biztonságának javítása érdekében több járdaszakasz felújítása vagy átépítése kezdődött meg az utóbbi hetekben a XII. kerületben. Van, ahol teljes rekonstrukció zajlik, máshol a kisebb, ám annál bosszantóbb burkolati hibákat szüntetik meg a kivitelezők.

Befejeződött a munka az Istenhegyi lejtő lépcsős járdáján, ahol a 101-es szám és a fogaskerekű megállójához vezető lépcső között dolgoztak az útépítők. A forgalmas útvonal vadonatúj térkő burkolatot kapott, ezenkívül kicserélték a rossz állapotú szegélyeket, és megújították a korlátokat.
Jelentős beruházás történt a Nárcisz utcában: új járda készült a páratlan oldalon, az Ormódi utca és a Tamási Áron utca közötti több mint 200 méteres szakaszon. Nemcsak a néhol már botlásveszélyes, töredezett kopóréteg helyére került sima aszfaltburkolat, hanem az alapokig visszabontották, majd újraépítették a szerkezetet a szakemberek.
Szintén elkészült a járdajavítás az Eötvös út 35. előtt, az Agárdi utcában, míg az Ágnes úton a 21–27. és a 30–40. szám között jelenleg is folyamatban van a rekonstrukció. Ezeken a helyszíneken a járást akadályozó felületi repedések, süllyedések, felgyűrődések eltüntetése a feladat, ahogyan a Mártonvölgyi lépcsőn is hasonló javítások elvégzése vált szükségessé. Ez utóbbi közelében három kocsibehajtónál a kivitelező helyreállítja a sérült szegélyeket.
Jól halad az Ugocsa utcai könyvtár előtti járda átépítése, amire azért volt szükség, mert a közeli fák gyökérzete megrongálta a burkolatot. Korábban folyamatosan gondot okoztak a szabálytalanul parkoló autók a Gaál József út–Határőr út kereszteződésének környezetében. Ezért a kórház felőli, valamint a játszótér feletti oldalra parkolásgátló pollereket helyeztetett el az önkormányzat.
A terveknek megfelelően haladnak a kátyúzások. Az utóbbi hetekben a többi között a Mártonhegyi út, az Ágnes út és a Tóth Lőrinc utca úthibáit tüntették el a munkások, a következő időszakban pedig a Rege út és a Széchenyi-emlék út következik.

-os