Téli futóklub a Gesztenyés kertben

Ingyenes edzéslehetőséget biztosít márciusig a Gesztenyés kert Futóklub haladóknak és kezdőknek. A résztvevők a MOM Sport uszodáját és wellnessrészlegét is használhatják.

„Futni minden időben lehet, ezért a folytonosságra törekszünk, amit tavaly sikerült megvalósítani azzal, hogy az Aktív Hegyvidék részeként megalakítottuk a Gesztenyés kert Futóklubot. Kora tavaszig lehet jönni, utána novemberig a városmajori parkban és a Normafánál tartjuk az edzéseket, így egész évben lehetőség van a mozgásra” – szólt a futóklub létrejöttének körülményeiről Móczán Mónika. Az Aktív Hegyvidék programot szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy nemcsak a tavaly átadott, közel 400 méteres, modern futópályát veszik birtokba ilyenkor, hanem a környezeti adottságokat kihasználva az edzéseken rendszeresen „befutják” a környéket. Eljutnak a Citadellára, a várba, a Zugligetbe és a Feneketlen-tóhoz is, ami felfogható egyfajta kerületjárásnak – persze, megfelelő tempóban.
A futás a többi között azért nagyszerű sportág, mert nem kell hozzá más, csak egy jó cipő és némi elhatározás. A Gesztenyés kert Futóklub tagjai ráadásul edzés után azonnal regenerálódhatnak a szomszédos MOM Sport uszodájában és wellnessrészlegén. A „lazulásra” annál is inkább szükségük van, mert az idén immár harmadik alkalommal neveznek az Ultrabalaton versenyre. Ismét egy nyolc- és egy tizenkét fős csapat képviseli a Hegyvidéket, ezért különösen fontos, hogy télen is tudnak edzeni.Teli_futoklub_a_Gesztenyeskertben„Egy kör a Balatonon kétszázhúsz kilométer, ami egyszerre sportkihívás és közösségépítő program. A verseny idején mindenki egymásért dolgozik, azok is, akik futnak, és azok is, akik a háttérmunkájukkal segítenek. Ennek is köszönhető, hogy legutóbb a Hegyvidéki Aljas Nyolcas tizenkilenc órás idővel a céges kategóriában az előkelő hetedik helyet szerezte meg, míg a Városmajori Piszkos Tizenkettő huszonegy óra alatt teljesítette a távot. Ez utóbbi szintén megsüvegelendő teljesítmény” – mondta Móczán Mónika. Hozzátette, mára kialakult egy „kemény mag”, amely szinte minden hegyvidéki edzésen ott van. Az átlaglétszám pedig meghaladja a harmincat.
A tréningekhez bármikor lehet csatlakozni, fizikai állapottól, a pillanatnyi állóképeségtől függetlenül – emelte ki Markocsán Sándor futóedző. Két szakedző dolgozik, a haladókkal és a kezdőkkel is külön-külön, és a résztvevők tudásszintjének megfelelően áll össze a napi penzum.
Habár a téli futásnál sokan félnek a megfázástól, ettől nem kell tartani. Vékony, lehetőleg nedvszívó sportruhát kell viselni, és fontos a hőmérsékletnek megfelelő, réteges öltözködés. Nagy hidegben, a torokfájás elkerülése érdekében, érdemes sállal eltakarni a szájat.
A futóklub tagjai keddenként 18.00–18.15 között találkoznak a MOM Sport uszoda recepciójánál. Az edzés mindenki számára ingyenes. A MOM Sport uszodáját és wellnessét a XII. kerületi lakosok ingyenesen, a többiek kedvezményes áron, 2200 forintért használhatják.

mm.