Ismét izmosra sikerült a Fitparádé

Óriási érdeklődés kísérte az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett Fitparádét, amelynek ezúttal is a MOM Sport adott otthont. Közép-Európa egyik legnagyobb nemzetközi multisportfesztiválján nemcsak a versenyzés, hanem az egészséges életmód népszerűsítése is főszerepet kapott.

Bárkiből lehet testépítő – vallja Molnár Péter, a sportág egyik nagyágyúja, a tavalyi Louie Koncz Classic abszolút nyertese, aki mindenkit arra buzdít, hogy merjen nagyot álmodni: „Ha valaki edzeni szeretne, vágjon bele, adjon esélyt magának! Az edzőteremből senki nem nézi ki; mindenki tudja, honnan indult.”

Ez volt a tizenhetedik alkalommal megrendezett Fitparádé egyik legfontosabb üzenete is. A látványos show-elemekben gazdag kétnapos multisportfesztiválra ugyanis sokan azért látogattak el, hogy motivációt gyűjtsenek.Ismet_izmosra_sikerult_a_Fitparade1

„Egyszer én is testépítő szeretnék lenni, de tudom és látom, hogy nagyon sokat kell még dolgozni a célomért. Boldog vagyok, amiért a példaképeimmel is találkozhattam, és remélem, egyszer én is ott leszek velük a színpadon” – mondta a tizennyolc éves Dániel, aki a közönség soraiból figyelte a versenyeket.

„Az első pillanattól reméltem, hogy sikerül kialakítani egy olyan programot, ami sokakat érdekel. Külön öröm, hogy sporttörténelmi lehetőséget kaphattunk, hiszen tizenöt év után haza tudtuk hozni a kerületbe a fitnesz és a testépítés Forma 1-es versenyét, az IFBB Pro kvalifikációs versenyt” – fogalmazott Buranits Ildikó, a Fitparádé megálmodója, a MOM Sport ügyvezető igazgatója.

„Tizenhat éves koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni a fitnesszel. Minden vágyam az volt, hogy egyszer elhozhassam a bajnoki címet a Fitparádéról. Csak harmadik nekifutásra sikerült, de azóta teljesen megváltozott az életem” – mesélte Lengyel Vivien, a tavalyi FitModel World fitneszszépségverseny bajnoka. „Az idén is gyönyörűek a lányok, a versenyzők többségének az az álma, hogy abszolút győztes legyen” – értékelte az indulókat Vivien.

A Fitparádén ezúttal sem volt hiány programokból: kilenc helyszínen hatvan sportág és mintegy kétezer versenyző képviseltette magát. Sokan kísérték figyelemmel a Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap sportrendezvényét, a szervátültetett sportolók, olimpikonok és egészségügyi dolgozók úszóváltóját, valamint a Karate Fight Game versenyt és a háromtusakupát, míg a kicsik kedvence a Nickelodeon Játszópark volt.Ismet_izmosra_sikerult_a_Fitparade2

A szkandervilágkupán kiválóan szerepeltek a magyarok. „Rengeteget készültem a megméretésre, eddig bal kézzel sikerült aranyat szereznem. Két hét múlva világbajnokság, remélem, szép eredményt tudok majd elérni!” – mondta a tizenhét esztendős Verbóczki Luca, akinek a junior 18, –60 kilogramm kategóriában sikerült lenyomnia nemzetközi ellenfeleit.

„Nagyon sikeresen zártuk az idei Fitparádét – összegzett Buranits Ildikó. – A legemlékezetesebb pillanat talán az volt, amikor Oczella Eszter a Bikini kategóriában megnyerte a profi kártyát, valamint a Men’s Physique kategóriában Vörös Máté kezébe adhattuk a profi kártyát.”

BM.