Városmajori Gimnázium: 30 év, 30 óra foci

Alapítása harmincadik évfordulóját ünnepli a Városmajori Gimnázium az idei tanévben, mégpedig sokszínű programsorozattal. Ennek következő állomásán a sport kapta a főszerepet. A labdarúgásnak régi hagyományai vannak az oktatási intézményben, a tanulók sok éven át 24 órás focival és kosárlabdázással búcsúztatták az évet.
Ezúttal reggel nyolctól délután hatig a jelenlegi diákok, éjfélig a már végzettek, majd újra a maiak léptek pályára. Éjszaka a „nagyoknak”, azaz a 11. és a 12. évfolyamosoknak lehetett szurkolni, míg a legnagyobb presztízzsel természetesen az első napot záró öregdiák–tanár meccs bírt. Bár eredményt nem hirdettek, a gólokat azért számolták, az „A” kapuba 311, a „B”-be 301 alkalommal jutott be a labda.30_ev_30_ora_foci„A sikert látva tervezzük, hogy a következő tanévtől visszahozzuk a huszonnégy órás foci hagyományát, az öregdiákokkal kiegészülve. Ez erősíti az összetartozást is, hiszen így a már végzett tanulók könnyebben tarthatják a kapcsolatot egykori tanáraikkal, és beszámolhatnak élményeikről az utánuk következőknek” – mondta Verebély-Kulifay Mónika, az évfordulós rendezvények egyik szervező tanára.
A jubileum kapcsán további programokról is beszélt a pedagógus. Harminc éve tart a diákcsereprogram az ueterseni Ludwig-Meyn-Gymnasiums és a Városmajori Gimnázium között. Ennek tiszteletére a német pedagógusok nemsokára Budapestre látogatnak. Februárban egykori diákok lépnek majd fel az iskolagálán. A színpadi produkciók mellett képzőművészeti kiállítás és az iskola harmincéves történetét feldolgozó fotótárlat is színesíti majd a programot.

mm.