Átvették mandátumaikat a képviselők

A fővárosban a hegyvidékiek voltak a legaktívabbak az önkormányzati választáson, az országos átlagot messze túlszárnyalva a kerületi választópolgárok 61,76%-a járult az urnákhoz. Az így megválasztott Pokorni Zoltán polgármester, valamint a Hegyvidéki Önkormányzat és a XII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok régi és új képviselői a polgármesteri hivatalban vették át a következő ciklusra szóló megbízóleveleiket.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a tizenkettedik kerületben felelősen és tudatosan gondolkodó választópolgárok élnek. Kedélyeket borzoló megnyilvánulások ezúttal sem fordultak elő” – szólt a rendben lezajló szavazásról dr. Völgyesi Miklós, a helyi választási bizottság elnöke. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítették a zökkenőmentes lebonyolítást, megemlítve, hogy a polgármesteri hivatal dolgozói október 13-án szinte teljes létszámban részt vettek a munkában. Így sikerült másnap hajnali négy órára végezni a szavazatszámlálással.Atvettek_mandatumaikat_a_kepviselok

Pokorni Zoltán, az újraválasztott polgármester arról beszélt, hogy a budai kerületekben hagyományosan magas a választási részvétel, ami összefügg az itt élők képzettségével, tájékozottságával és közéleti aktivitásával. A közügyek iránti élénk érdeklődést jó dolognak tartja, hiszen így nem csak négy-ötévente kap visszajelzést a választópolgároktól.

„Mindenkinek köszönöm a részvételt, annak is, aki nem rám szavazott!” – mondta a polgármester. Bár a választási kampány időszaka ezúttal sem volt érzelmektől és indulatoktól mentes, mégis úgy látja, hogy a különböző politikai nézeteket valló emberek között is sokkal több közös vonás van, mint különbség. Természetesen nem kell mindenben egyetérteni – tette hozzá –, ám hisz abban, hogy néhány meghatározó kérdésben mindenkivel meg lehet találni a közös hangot.

sz.