Dzsungelhét az óvodában

A nyulak és a kutyák sem mindennapos látogatók, szakállas agáma és gabonasikló azonban egészen biztosan ritkán bukkannak fel az óvodákban. Talán mégsem voltak annyira váratlanok ezek a vendégek az Orbánhegyi Óvodák Kiss János altábornagy utcai tagóvodájában, mivel ott amúgy állandó lakók a gyerekekkel közösen gondozott bengáli botsáskák és óriás achátcsigák is.

Az állatok világnapjához kapcsolódva nemrég Dzsungelhetet tartott az óvoda, amelynek záróprogramjára a szülők az otthoni házi kedvenceket vitték be, míg dr. Kutsch Zoltánné zoopedagógus néhány különleges példányt mutatott be a felelős állattartásról szóló foglalkozásán.Dzsungelhet_az_ovodaban

„Nagy sikert aratott az állatokhoz kapcsolódó projekthét” – mondta el lapunknak Sziráki Éva óvodapedagógus, aki kolléganőjével, Kocsis Tündével közösen vállalta az előkészítő munka oroszlánrészét. Az énekektől a verseken, meséken át a tornafeladatokig egy héten keresztül minden az állatokról szólt, az utolsó napon pedig rendhagyó foglalkozásokat, mozgásos ügyességi játékokat szerveztek a két-, négy- és hatlábú, valamint lábatlan vendégek közreműködésével. A „bordó csoportban” berendezett miniállatkertet a délutáni kutyabemutatóval együtt a szülők is megtekinthették.

d.