Jól látható hátizsákokat kaptak az elsősök

„Amikor a lámpa piros, az úttestre lépni tilos, amikor a lámpa sárga, maradj csak a járdán állva, de amikor zöld a jel, szabad az út, indulj el!” Ilyen és ehhez hasonló mondókák segítségével sajátítják el a kisiskolások a biztonságos közlekedés alapismereteit a Németvölgyi Általános Iskolában. A kerület többi iskolájához hasonlóan az elsősök nemrég az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által felajánlott hátizsákokat kaptak a XII. kerületi rendőrkapitányság munkatársaitól. A táskák élénk színükkel és fényvisszaverő csíkjaikkal teszik a közlekedők számára jól láthatóvá a gyerekeket.Jol_lathato_hatizsakokat_kaptak_az_elsosok

„Az iskola rendőre program a 2019–2020-as tanévben is folytatódik” – mondta Beréti Beatrix rendőr főtörzszászlós, a kerületi rendőrkapitányság munkatársa, aki rendszeresen tart foglalkozásokat a hegyvidéki iskolákban. A program célja, hogy minden iskolának legyen egy rendőre, akihez a tanárok és a diákok bizalommal fordulhatnak, és aki közreműködik a fiatalok közlekedési ismereteinek bővítésében.

Dimanopulosz Andrea, a Németvölgyi Általános Iskola igazgatója megerősítette, hogy a kapitánysággal közösen rendszeresen szerveznek közlekedésbiztonsági foglalkozásokat, minden alkalmat megragadva, hogy a diákok hiteles emberek segítségével mélyíthessék el tudásukat egy-egy témában. Kitért rá, hogy az alsósok többsége általában még szüleikkel együtt megy iskolába, 5–6. osztálytól azonban egyre többen járnak egyedül, ezért fontos, hogy a gyerekek gyakorlatot szerezzenek.

k.