Szepulo_kozteruletek

Szépülő közterületek

Kedvezően alakul az időjárás a kültéri építkezések szempontjából, így novemberben folytatódhatnak a járda-, lépcső- és útépítések. Jól haladnak a már zajló beruházások, több fejlesztés a napokban készült el.
Korábban megépült a Rőzse utcát a fogaskerekű-állomással összekötő lépcső, amin most újabb átalakítást végzett a kivitelező. A lakosság kérésére a forgalmas útvonal akadálymentesítése is megoldódott, így babakocsival, vagy gurulós bevásárlótáskával az eddiginél kényelmesebben elérhető a megálló. Szintén a környéken élők igényeinek megfelelően alakítanak ki az építők gyalogátkelőt az Eötvös úton, a Művész utcánál, valamint az Orbánhegyi úton, a Galántai utca sarkán.
Várhatóan november közepén veheti birtokba a nagyközönség az újonnan kialakított Eötvös parkot. Az egykori Hotel Olimpia helyén, a környéken élők kérésének megfelelően, egységes zöld felületet alakíttatott ki az önkormányzat, a füvesítés mellett több mint ötven fát, hétszáz cserjét ültetnek a szakemberek, míg az ágyásokba hatszáz évelő virág kerül. Készül az új játszótér is, elsősorban a kisebb gyerekek igényeinek megfelelően. A Normafához illően a fa játszószerek környezetét ütéscsillapító fenyőkéreg borítja majd.
Térköves parkolók épülnek az Árnyas úton; a munkálatok idején útszűkületre kell számítani a sebességcsillapított útszakaszon. Járdarekonstrukció zajlik a Nárcisz utcában, ahol a páratlan oldalon, az Ormódi utca és a Tamási Áron utca közötti közel 220 méteres szakaszon dolgozik a kivitelező.
Megkezdődött az Istenhegyi lejtő lépcsős járdájának rekonstrukciója az Istenhegyi út 101. és a fogaskerekű megállójához vezető lépcső közötti részen. Újak lesznek a szegélyek és a korlátok, a biztonságos közlekedést a teljes felületű aszfaltozás szavatolja majd.
Folyamatosan kátyúznak az útépítők, a következő időszakban a Normafa térségében tüntetik el az úthibákat. Ha az időjárás továbbra is kegyes marad, elképzelhető, hogy még ebben az évben felújíthatják az Ágnes út középső szakaszának járdáját. Ahol a terepviszonyok megengedik, az akadálymentesítést is elvégzik.

-os