Komposztálókeretek térítésmentesen

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok! A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöld felület, kert övezi, ezek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyaghulladékok körében egyre inkább terjed a szelektív gyűjtés, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Önkormányzatunk az idén is lehetőséget biztosít komposztálókeretek térítésmentes átvételére, a készlet erejéig. 

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

A jelentkezés módja:

  • online a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ honlapon, a Zöld Iroda fül alatt vagy
  • személyesen a Hegyvidéki Önkormányzat ügyfélszolgálatán (Böszörményi út 23–25.) és a Hegyvidéki Zöld Irodában (Kiss János altábornagy utca 43–45., földszinti iroda)

várjuk jelentkezését október 1-jén (kedden) 16.00 óráig.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

A komposztálóeszközök átvételének további feltétele egy kb. 60 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

- október 2-án (szerdán) 16.30 és 18.00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme (Törpe utca 2.),

- október 3-án (csütörtökön) 16.30 és 18.00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme (Törpe utca 2.).

Az eszközök az oktatást követően a helyszínen vehetők át.

További információk

Előzetes érdeklődés a 06/70-953-1852-es telefonszámon.

Regisztrációt követően a 06/30-544-8778-as telefonszámon.