Szebb és rendezettebb lett a Deres utcai játszótér

Kicsi, családias hangulatú játszótér bújik meg a Deres utca és a Kempelen Farkas utca sarkánál. Az ottani játékokat eddig inkább csak a kisebbek használták, ám a nyári önkormányzati fejlesztés eredményeként most már a nagyobbak igényeit is kielégítő eszközök is várják a gyerekeket. Többfunkciós, két csúszdával ellátott mászóvár épült, a meglévő hinta, körforgó és rugós játékok mellé pedig mérleghinta került. A régi homokozót új váltotta fel, a korábbiból ugyanis könnyen szét lehetett hordani a homokot, így nem maradt meg körülötte a gyep.Szebb_es_rendezettebb_lett_a_Deres_utcai_jatszoter

Eddig több helyen hiányzott az ütéscsillapító gumiburkolat, most azonban ezt is pótolta a kivitelező. A játszótér mindenütt színes, nagymértékben vízáteresztő, öntött gumiburkolatot kapott, amelynek vastagsága változó, azaz a játékok méretéhez, a különböző esésmagasságokhoz igazodik. A parkot keresztülszelő sétányon a megsüllyedt betonlapok bontását követően térkő burkolat készült, míg a leromlott állapotú padokat és hulladékgyűjtőket – a játszótér immár egységes arculatához illeszkedve – újakra cserélték.

„Egy városrész élhetőségéhez, otthonosságához hozzátartozik, hogy sétányi távolságra találjunk kellemes, biztonságosan használható pihenőhelyet, ahol a környékbeli gyerekek együtt játszhatnak, és a felnőttek is találkozhatnak, beszélgethetnek. Az új játszóterek építése mellett éppen ezért a meglévők fejlesztését is fontosnak tartjuk” – mondta Pokorni Zoltán a felújított Deres utcai játszótér átadásán.

A polgármester arról is szólt, hogy a Deres utcai parkban, az ide járó családok kérésére, a gyerekek biztonsága érdekében továbbépül a kerítés, a természetes árnyékolást segítve pedig ősszel újabb fákat ültetnek a szakemberek. A fejlesztések ezzel még nem érnek véget: jövő tavaszra várható egy új ivókút kiépítése, valamint napvitorla kihelyezése a homokozó fölé.

d.