Milyen lehet felfutni a nyolcadik emeletre?

Aki elgondolkodott már a címben feltett kérdésen, és szívesen ki is próbálná versenyszerű körülmények között, annak ott a helye szeptember 7-én délelőtt a János-hegyi Erzsébet-kilátónál, Budapest legmagasabb pontján. Az idén tizedik alkalommal rendezi meg a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. az ország egyik legkülönlegesebb viadalát, a Fuss a csúcsra! versenyt. A résztvevők feladata, hogy minél gyorsabban felérjenek a 23,5 méter magas Erzsébet-kilátó tetejére. Ehhez nincs más dolguk, mint legyőzni az épület 134 lépcsőfokát – és egy kicsit saját magukat.

Ha pedig futás, akkor az időeredmény sem mellékes! A legjobban teljesítők a mindenkinek járó emlékpóló és befutócsomag mellett további díjakra számíthatnak. Az egyes kategóriákban (gyermek, ifjúsági nő, ifjúsági férfi, felnőtt női, felnőtt férfi, szenior női, szenior férfi, családi) meghatározott szintidőket teljesítő indulók ajándékutalványt kapnak. Újdonság, hogy a kategóriagyőztesek egy kuponnal is gazdagodnak, amelyet a Fióka vagy a Majorka étteremben válthatnak be.Milyen_lehet_felfutni_a_nyolcadik_emeletre

A legjobb időt futónak ebben az esztendőben is jár a 40 ezer forintos sportszervásárlási utalvány. Ehhez minden bizonnyal a Fuss a csúcsra! „koronázatlan királyát”, a pályacsúcsot 21,38 másodperces idővel tartó sokszoros győztes Hirling Márkot is meg kell majd előzni.

Pihenésképpen a verseny idején színes színpadi és sportprogramok, arcfestés, ugrálóvár, lufihajtogatás várják az érdeklődőket. A többi között fellépnek a NIA – Magyar NIA Egyesület, a HSE Tánc Szivárvány Táncszínház, a Csillagszeműek, a Jókai Mór iskola ritmikusgimnasztika-csoportja, a NOÉMO, a HSE Tánc Hiphopszakosztály, valamint a Török Ádám–Fehér Ádám duó. A Testnevelési Egyetem akrobatikus tornászai látványos bemutatóval készülnek, a közös zumba®-bemelegítést Veronika Berger tartja.
Az internetes előnevezés már lezárult, a helyszínen azonban lehetőség lesz jelentkezni, így senki nem marad le a reggel fél kilenckor kezdődő versenyről.

M.