Óvodák és bölcsődék szépültek meg a nyári szünetben

A szokásoknak megfelelően a nyári szünetre időzítette a Hegyvidéki Önkormányzat a XII. kerületi bölcsődék és óvodák, valamint közintézmények előre tervezhető felújításait, továbbá a szükségessé váló karbantartási munkák elvégzését. Alig két és fél hónap alatt tizenöt intézmény újult meg.

Teljes körű építészeti és gépészeti felújítás zajlott a Mackós Óvoda emeleti gyermekmosdójában. A szakemberek kicseréltek 70 négyzetméternyi fal- és padlólapburkolatot, lefestették a falakat és a nyílászárókat, új szanitereket, lámpákat, polcokat, tükröket és ventillátort szereltek be, valamint modernizálták az elektromos vezetéket. A földszinten megoldották a felnőttzuhanyzó és az akadálymentes WC még hatékonyabb szellőzését, amihez egy 25 méter hosszú légcsatornát építettek. Az alagsori tornaterem sem maradt ki a nyári felújítási munkákból, a gyerekek mozgását szolgáló helyiségben 16 energiatakarékos LED-fényforrást szereltek fel.
Fix rovarhálót kaptak az Orbánhegyi Óvoda konyhai ablakai, mozgathatókat a csoportszobák és a közlekedők. Rácsokkal tették biztonságosabbá a két földszinti csoportszoba teraszajtóit a Süni Óvodában. Átépítették a földszinti gyermekmosdót a Városmajori Óvodában. Kicserélték a burkolatokat, a szanitereket, az elektromos vezetékeket és a fényforrásokat, újrafestették a falakat, a nyílászárókat, a csöveket és az állványokat, új víznyomó- és lefolyóvezetékeket szereltek be. Megszépült a jobb oldali kerítés a Városmajori tagóvodában, ahol 70 méter hosszan kijavították a lábazatot, felújították és elektromos beléptetőrendszerrel látták el a bejárati kaput.
A kazánház és a pinceszint fűtéscsöveinek cseréje, valamint a rendszer átmosása is megtörtént a Normafa Óvodában, ahol a még jobb hatásfok érdekében leszigetelték a csöveket. Szintén a fűtésrendszer működésén javítottak a Normafa tagóvodában, itt 38 radiátort cseréltek le. Az épület tetején található gépészeti áttörések újragallérozása, az ablakpárkányok lejtésének javítása, a támfal repedéseinek falvarrása, valamint a járdalapos burkolatok visszabontása és újrarakása is befejeződött a KIMBI Óvodában.
Jelentősen csökkenhet a Hegyvidéki Mesevár Óvoda fűtésszámlája annak köszönhetően, hogy megkezdődött az épület nyílászáróinak cseréje. Első lépésben 18 hőszigetelő üvegezéssel ellátott műanyag ablakot építettek be. A beruházás a déli, délnyugati homlokzaton, továbbá az alsó és a felső szinten folytatódik.Ovodak_es_bolcsodek_szepultek_meg_a_nyari_szunetben2Több kényelmi beruházás valósult meg az önkormányzathoz tartozó bölcsődékben is. A Krisztinavárosiban és a Zugligetiben megújultak a gyermekmosdók szaniterei, a falak és a burkolatok, új kapcsolókat, lámpákat, tükröket szereltek fel a kivitelezők.
Az önkormányzati intézmények sem maradtak ki a sorból. A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Félsziget Klubházának valamennyi szobájában elvégezték a radiátorok cseréjét, a Virányosi Közösségi Házban pedig a parkettaburkolatok felújítását. Ez utóbbi munka a nagyteremmel együtt több mint 400 négyzetméter felcsiszolását és lakkozását jelentette.
A melegítőkonyha átalakítása, felújítása volt a legfontosabb nyári feladat a Virányos Gondozási Központban. Ennek részeként válaszfalbontás, burkolatbontás, új víz- és lefolyók kialakítása, új padló és falburkolatok, új melegen tartó pult és konyhai bútorok beépítése történt.
A fentiek mellett a Krisztinavárosi Bölcsődében, a Táltos és a Zugliget Óvodában kisebb-nagyobb tisztasági festés, a Normafa tagóvodában parkettacsiszolás, a Zugligeti Bölcsődében a PVC-burkolat felújítása, az Orbánhegyi Óvodában az udvari térburkolat javítása, a Táltos Csikó tagóvodában, az Orbánhegyi és a Zugliget Óvodában a fűtési rendszerek javítása és radiátorcsere, míg a Süni Óvodában és tagóvodájában homlokzati vakolatjavítás zajlott.Ovodak_es_bolcsodek_szepultek_meg_a_nyari_szunetben1

(-os)