Hegyvidéki ONvédelem – új szolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt előálló rendkívüli helyzetben új szolgáltatással támogatja a szülőket a Hegyvidéki Önkormányzat. A Hegyvidéki ONvédelem Program keretében a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakértői adnak választ az otthoni tanulással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Az alapítvány dr. Gyurkó Szilvia vezetésével azért dolgozik, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek jogait, érdekeit, szempontjait. A jelenlegi járványhelyzetben is igyekszik gyermekközpontú információkat nyújtani a szülők számára, legyen szó a szülők és a gyerekek mentális egészségéről, a digitális szülőségről és a távoktatásról, vagy épp az elvált szülők kapcsolattartására vonatkozó problémákról.

Az érintettek hasznos információkat találhatnak a yelon.hu/szuloknek weboldalon. Itt az alapítvány jogászai hetente kétszer, kedden és csütörtökön 16–18 óráig ingyenes, névtelenül használható jogi segélyvonallal támogatják a szülőket a karantén, kapcsolattartás, egészségügyi veszélyhelyzet és online oktatás témakörét érintő jogi vonatkozású kérdések megválaszolásával.

A hegyvidéki szülők a molnar.viktoria@hegyvidek.hu e-mail-címre küldhetik el kérdéseiket. Ezekre az alapítvány szakembereinek segítségével 48 órán belül e-mailben kapnak választ.

(A távoktatás bevezetésével összefüggő családi kihívásokról és azok megoldási lehetőségeiről lapunk március 31-i számában beszélt dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakértője.)

sz.