Várják a fogyatékkal élők jelentkezését

Intézkedési tervet készített a koronavírus-járvány idején otthonukban tartózkodó fogyatékkal élők és családjuk segítésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Fontos szerepet kapnak az önkormányzatok, amelyek közreműködnek abban, hogy az elemi szükségletek kielégítését biztosító áruk és szolgáltatások mindenki számára elérhetők legyenek. Idetartozik az étkeztetés, a bevásárlás intézése, a fertőzést megakadályozó higiénés eszközök elérése, szükség esetén a folyamatos gyógyszerállátás megszervezése. Különösen igaz ez az egyedül élő fogyatékosokra, akik jelen helyzetben a leginkább kiszolgáltatottak.
Az ellátást úgy kell megoldani, hogy a lehető legkevesebb legyen a személyes érintkezés, azaz előtérbe kerülnek az online megoldások, így az e-recept és az internetes kapcsolattartás. Ez utóbbi az információk átadásában, az érintettek tájékoztatásában kaphat kulcsszerepet.
A XII. kerület is készen áll a feladatok teljesítésére, az igények felméréséhez azonban szükség van arra, hogy a fogyatékkal élők és családtagjaik felvegyék a kapcsolatot a Hegyvidéki Önkormányzattal. Arra kéri tehát az önkormányzat a segítséget igénylőket, hogy hívják a 06-1/224-5991-es telefonszámot, amin részletes tájékoztatást kapnak a további teendőkről, valamint az igénybe vehető támogatásokról.

MM.