Vedomaszkokat_vasarolt_az_onkormanyzat

Védőmaszkokat vásárolt az önkormányzat

Jelentős mennyiségű védőmaszkot vásárolt saját forrásaiból a Hegyvidéki Önkormányzat.

Az első csomagokat Fonti Krisztina alpolgármester adta át a Böszörményi úti házi gyermekorvosi rendelő munkatársainak. A kerületi fenntartású háziorvosi rendelők, valamint a szociális intézmények munkatársai folyamatosan kapják ezt a rendkívül fontos védőfelszerelést, amelyből az önkéntes munkát vállalóknak is jut.
Fonti Krisztina elmondta, hogy az önkormányzat mindent megtesz a dolgozói és a kerületben élők biztonsága érdekében. „Most kétféle maszkot hoztunk, az FFP2 besorolásnak megfelelő KM95-ös típusúakat az orvosoknak, nővéreknek, asszisztenseknek szánjuk, míg a sebészi maszkokat a rendelésre érkezők kapják. Így sokkal kisebb lesz a fertőzés veszélye” – magyarázta az alpolgármester, aki arról is beszélt, hogy az önkormányzat képes ellátni megfelelő minőségű maszkokkal az egészségügyi dolgozókat. És nem csak őket, hiszen elsőként a háziorvosi rendelők, a fogászatok, a védőnők kapnak maszkokat, majd a kör folyamatosan bővül az idősellátásban, a házi betegápolásban és az otthoni ellátásban részt vevőkkel.
„Juttatunk maszkokat azoknak is, akik gyerekekkel találkoznak, így az ügyeletes óvodák dolgozóinak és az ügyfelekkel személyesen találkozó önkormányzati munkatársaknak” – folytatta Fonti Krisztina. Hozzátette, az önkormányzat által létrehozott Hegyvidéki Segítő Központ önkénteseinek a kezdetektől adtak maszkokat és kesztyűket, hiszen ők naponta találkoznak a támogatást igénylő és a vírus miatt leginkább veszélyeztetett idős emberekkel.

MM.