Rendkívüli lakbértámogatást vezet be az önkormányzat

Mindannyiunk számára komoly nehézségekkel jár a veszélyhelyzet, sok ember egzisztenciája került, kerülhetett veszélybe az elmúlt hetekben. Az önkormányzati bérlakásokban élő bérlők közül is sokan küzdenek most anyagi gondokkal a munkájuk elvesztése, vagy épp kényszerszabadságolás miatt.

A Hegyvidéki Önkormányzat mindezekre figyelemmel rendkívüli lakbértámogatást vezet be a veszélyhelyzet idejére. Fontos, hogy a támogatást a bérlőnek kell igényelnie. A kérelemről a szociális helyzet mérlegelését követően a polgármester dönt.

A támogatás mértéke a bérlő jövedelmétől függően a bérleti díj 20 százalékától 100 százalékig terjedhet. Fontos továbbá az is, hogy ez nem készpénzes támogatást jelent, hanem a lakbérből vonják le, vagyis a bérlőnek a megítélt támogatási mértékkel csökkentett lakbért kell csak fizetnie. A rendkívüli lakbértámogatást a veszélyhelyzet fennállásának első napjától a veszélyhelyzet megszűnését követő harmadik hónap utolsó napjáig lehet megállapítani.

A lakbértámogatás bővítésével az önkormányzat a veszélyhelyzet miatt rosszabb anyagi körülmények közé kerülő, önkormányzati lakásban élő bérlők terheit csökkenti. A támogatás részleteiről a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján (www.hegyvidek.hu) olvashatnak.